Kranio-Sakral Terapi (KST) er en blid, præcis og effektiv behandling.

En kroppens behandling – der registrerer og respekterende kroppens nuværende tilstand, og derfor fantastisk til at hjælpe den til en ny tilstand.

Du kan kontakte mig og booke en behandling her:

Ring eller SMS på telefon: 4013 4524
Send en mail til: mail@fulcruminstitute.dk

HVAD ER KRANIO-SAKRAL TERAPI?

Kranio-Sakral Terapi (KST) er en blid behandling, hvor terapeuten benytter ganske små, præcise bevægelser til at balancere og justere hele kroppen. Less is more – dette er et grundprincip indenfor kranio-sakral terapi. At jo mindre kraft vi benytter, jo lettere er det for kroppen at tage imod behandlingen, og dermed hjælpe den tilbage mod bedre balance og funktion. Vi tvinger ikke kroppen til noget – vi assisterer og guider den.

Med en Kranio-Sakral Terapeut uddannelse kan du arbejde med kroppens strukturer og funktioner, som især er et fantastisk redskab til at hjælpe nervesystemet (nervesystemet er involveret i alle aspekter af vores liv ). Derfor har det store konsekvenser, hvis det ikke fungerer optimalt. Kranio-sakral terapi består af en række unikke værktøjer, som meget præcist og effektivt hjælper nervesystemet, og kroppen til en bedre funktionsdygtighed.

BOOK EN TID

Ring eller SMS på telefon: 4013 4524
Send en mail til: mail@fulcruminstitute.dk

Få beskeden først!

 

Få mine nye kursusdatoer samt opdateringer på mine uddannelser og kurser direkte i din mailboks, som den første.

Skriv din email og bliv tilmeldt vores Nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

DU LÆRER OM KRANIO-SAKRAL SYSTEMET

Med en Kranio-Sakral Terapi uddannelse lærer du at arbejde med hele kroppen, ud fra det som kaldes for det kranio-sakrale system. Dette system består af:

Knoglerne

i kraniet, ansigtet, rygsøjlen, korsbenet(sacrum) og halebenet (coccyx).

Bindevævsmembranerne

som adskiller de enkelte hjernedele og omgiver rygmarven.

Cerebrospinalvæsken

som hjernen og rygmarven flyder i.

Knoglerne

Hos en voksen består kraniet af 8 knogler, ansigtet af 14, rygsøjlen af 24 led, korsbenet, som er sammenvokset af 5 led og halebenet af 3 led.

Alle disse knogler bevæger sig; – hver enkelt knogle har sit eget bevægelsesmønster og indgår samtidigt i en fælles rytme, kaldet den kranio-sakrale rytme. Denne rytme kan mærkes over hele kroppen – f.eks. bliver hovedet først bredere og bredere, siden smallere og smallere, så igen bredere… en sådan cyklus optræder 3-20 gange pr. min.

Den kranio-sakrale rytme er altså meget variabel, og dens frekvens, styrke, symmetri og kontinuitet giver vigtige informationer om kroppens sundhedstilstand. Underliggende har systemet også nogle langsommere og dybereliggende rytmer som giver andre muligheder for at hjælpe kroppen til at heale.

Bindevævsmembranerne

De enkelte hjernedele holdes adskilte af nogle stærke bindevævsmembraner, kaldet hjernesegl. Falx Cerebri deler storhjernen i en højre og en venstre halvdel, Tentorium Cerebelli ligger som en teltdug imellem storhjernen og lillehjernen og endelig deles lillehjernen i 2 af Falx Cerebelli.

Disse membraners spændingsniveau er af afgørende betydning for det kranio-sakrale system; – er de for spændte, kan de nedsætte knoglernes bevægelighed og derved påvirke hele det kranio-sakrale system. Hele centralnervesystemet omsluttes af bindevæv og f.eks. det autonome nervesystem er helt afhængig af bindevævets flexibilitet.

Cerebrospinalvæsken

Cerebrospinalvæsken produceres i nogle hulrum i hjernen, kaldet ventriklerne (brune på illustrationen). Her sies væsken fra blodet, hvorefter det pumpes ud i systemet omkring hjerne og rygmarv. Væsken genoptages siden til blodbanen.

Cerbrospinalvæsken har især 2 vigtige funktioner – beskyttelse og transport. Væsken omgiver både hjernen og rygmarven og virker derved som en slags hydraulisk støddæmper ved slag, rystelser og lign. Endvidere sørger den for transport – den bringer næringsstoffer til og fjerner affaldsstoffer fra hjerne og rygmarv.

Er der ubalancer i det kranio-sakrale system, kan det påvirke denne transport.

Knogler, membraner og cerebrospinalvæske er i praksis indbyrdes forbundne, og det kranio-sakrale system fungerer derfor som et hele.
Systemets balance er helt fundamental for kroppens sundhedstilstand.

Hjernen, centralnervesystemet, hypofysen og blodets cirkulation til og fra hjernen “hviler” i det kranio-sakrale system, og det bevirker, at selv meget små ubalancer kan have store konsekvenser for hele kroppen. Kranio-Sakral Terapi arbejder direkte med disse ubalancer.

UDTALELSER FRA KURSISTER:

DeeDee har virkelig formået, at få min terapeutiske side i udvikling og forfinet mine teknikker og metoder en del. Så når jeg går derfra er jeg altid fyldt op med ny inspiration og klogere ”hænder”. DeeDees materiale er gennemarbejdet, tydelig og meget brugbart også til senere brug, hvor jeg kan have behov for at tjekke nogle teknikker efter. Undervisningen foregår på små overskuelige og intime hold, med tydelig og hjælpsom vejledning. Der er altid hygge, humor og professionalisme når jeg er i DeeDees samvær.

Mette

Det er det mest gennemarbejdede materiale jeg længe har læst. Undervisningen er utrolig professionel og DeeDees engagement er helt unikt og enestående. DeeDee er virkelig en vidende og fagligt stolt person, en fantastisk formidler samt et varmt og kærligt menneske. Jeg kan ikke vente med at skulle på flere kurser og emnedage hos DeeDee. 10 stjerner.

Karina

HVORNÅR KAN KRANIO-SAKRAL TERAPI HJÆLPE?

” As the twig is bent, so grows the tree.” Således sagde grundlæggeren af Kranio-Sakral Terapien, Dr. William G. Sutherland (1873-1954). Med KST får vi i det stille lov til at stikke fingrene i mulden, og rette lidt på rødderne.

One is reminded of the old Fable of the North Wind and the Sun attempting to remove the man`s overcoat. The blustering gale only made him wrap it more tightly about his body but the gentle warmth of the sun soon effected the desired result.

-Aesop

KST arbejder med mange, problematikker. Herunder er nævnt nogle af de tilstande, hvor KST har vist sig særdeles effektivt:

ALLE med:

 • Stress
 • Hovedpine/Migræne
 • Piskesmæld
 • Svimmelhed
 • Søvnproblemer
 • Fordøjelsesproblemer
 • Koncentrationsbesvær
 • Tinnitus
 • Nakkesmerter
 • Rygsmerter
 • Kæbespændinger
 • Vejrtrækningsbesvær
 • Hukommelsesbesvær
 • Hjernerystelser

Kranio-Sakral Terapi baby

Kranio Sakral Terapi er også fremragende til babyer. En fødsel kan give den nyfødte forskellige ubalancer, og hvis ikke disse hjælpes på plads relativt hurtigt, vil babyen vokse op med dem som fundament – et ubalanceret fundament.

Kroppen arbejder altid hen imod balance, den mister aldrig denne iboende evne – derfor er det aldrig for sent at få en KST behandling! Livet kan til tider tvinge kroppen ud over dens kapacitet til selv at genfinde balancen, og her kan KST være den støttende hånd, som gør hele forskellen.

Grundlæggende er kroppen optaget af at overleve. Dette er nervesystemets omdrejningspunkt – dets primære fokus. KST møder kroppen her og starter – i øjenhøjde. Dette forklarer, hvorfor KST er så fantastisk effektivt ved så mange forskellige tilstande.

Kroppen arbejder altid hen imod balance, og mister aldrig denne iboende evne. Men livet kan tvinge kroppen ud over dens kapacitet til selv at balancere sig. Her kan KST være den støttende hånd, som gør hele forskellen.

EN BEHANDLING MED KRANIO-SAKRAL TERAPI

Under behandlingen ligger klienten påklædt på briksen. Behandleren lægger blidt og roligt hænderne på klientens krop – ofte på kraniet. Her mærker behandleren kroppens tilstand – hvordan den har det, og hvor der er ubalance/ spændinger i systemet. Disse spændinger er kroppens egen måde at tilkendegive, at den her har et problem , som den ikke selv formår at løse.

Behandleren kan nu hjælpe kroppen gennem disse spændinger – ved hjælp af meget små og helt præcise bevægelser. Disse justeringer hjælper kroppen til at slippe spændingerne – en efter en. En behandling med KST består af en række af disse små justeringer. Og resultatet er ofte forbløffende – kroppen fungerer nu i langt højere grad som en helhed, og balanceringen breder sig gennem hele systemet som ringe i vandet.

Læs mere om hvordan en behandling med Kranio-Sakral Terapi foregår her

BOOK EN TID

Ring eller SMS på telefon: 4013 4524
Send en mail til: mail@fulcruminstitute.dk

Få beskeden først!

 

Få mine nye kursusdatoer samt opdateringer på mine uddannelser og kurser direkte i din mailboks, som den første.

Skriv din email og bliv tilmeldt vores Nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Kranio sakral terapi hos DeeDee Schmidt-Pedersen, Den indre Gård og Fulcrum Institute
Tips til en blødere hverdag!

Få gode råd til hvordan du kan styrke dit helbred, mindske din hverdags stress og være mere nærværende overfor dine klienter i dine behandlinger.

Bedømmelse 5/5 af 8+ StemmerfraFacebook