KRANIO-SAKRAL TERAPEUT UDDANNELSE EFTERÅR 2021

 

Fulcrum Institute udbyder en 404 timers kompetencegivende Kranio-Sakral Terapeut uddannelse, som indeholder alle de kendte teknikker inden for blid bio-mekanisk og energetisk kranio-sakral terapi, behandlingsprincipper, som efter vores mening, hænger uløseligt sammen, supplerer hinanden og er vigtige at forstå både sammen og hver for sig.

Hele KST uddannelsen strækker sig over ca. 2 år

fra modul 1 til den afsluttende eksamen. Der er undervisning ca. 1 gang om måneden, med ”fri” i juli og december. Hvert undervisningsmodul strækker sig over 2-3 dage, og du skal forberede dig på, at forløbet er intensivt samt, at du øver dig mellem modulerne. Modulerne ligger hovedsageligt omkring weekender.

Hvert modul veksler mellem relevant teori, anatomi og praksis.

 

Fulcrum Institute har indgået en aftale med Heilpraktikerskolen vedr. den eksterne undervisning af antomi, fysiologi, sygdomslære mm. Du får 15% rabat som kursist på Fulcrum Institute.  Læs mere her samt link til rabatordningen : https://heilpraktikerskolen.simplero.com/purchase/96971-E-Medicus-Anatomi-Fysiologi-Sygdomslaere Rabatkode er: “FI”. Indtast og tryk “Update”, så kommer den rigtige pris frem med 15% rabat.

Og en aftale med Karsten Munk Akademiet vedrørende den eksterne undervisning af anatomi, fysiologi, sygdomslære mm. Undervisningen og pensum er på sygeplejeniveau. Der starter nye hold op i København forår og efterår, læs mere på www.karstenmunk.dk. Du får 10% rabat som kursist på  Fulcrum Institute.

Anatomi, fysiologi mm kan tages før, under eller efter KST-forløbet.

KST uddannelsens afsluttende eksamen ligger efter afslutning af sidste modul.

Der undervises kl. 9.00-16.00 alle dage, bortset fra på modul 3, hvor der undervises kl. 16-20 den første dag, og 9-16 de efterfølgende dage.

Der bliver serveret kaffe og te, økologisk (så vidt det er muligt) frugt, grønt, brød og lidt sødt i formiddagspausen, kaffe, te og lidt godt til eftermiddagspausen. Frokost er ikke inkluderet.

Du vil blive undervist af de samme 2-3 undervisere gennem hele uddannelsen. Kompetente og dygtige undervisere, som besidder den nyeste viden inden for deres område, og som sætter en stor ære i at skabe rammer, hvor du kan føle dig tryg til at gennemgå den udvikling og udfolde det potentiale, som netop du er i besiddelse af.

UDTALELSER FRA KURSISTER:

“Hvis du er i tvivl….gør det!
Hvis du ikke er i tvivl…..gør det!!
Hvis du drømmer om det……GØR DET!!
Det bedste jeg har gjort for mig selv er at tage på denne “rejse”.
Elsker mit arbejde HVER DAG!”

Gitte

Jeg er virkelig glad, for at gå på denne uddannelse, og dette hold. Jeg har fundet “mit sted/kald”, hvilket rører mig meget! Der er ingen tvivl om, at uddannelsesforløbet, og underviserne har været med til at skabe denne store begejstring”

Louise

BOOK EN TID

Ring eller SMS på telefon: 4013 4524
Send en mail til: mail@fulcruminstitute.dk

Få beskeden først!

 

Få mine nye kursusdatoer samt opdateringer på mine uddannelser og kurser direkte i din mailboks, som den første.

Skriv din email og bliv tilmeldt vores Nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Sådan foregår KST uddannelsen

Du vil blive fulgt til dørs og blive hjulpet til at være så godt rustet som muligt som KST behandler.

Ud over teknikker vil du også lære kommunikationen mellem hænder og væv og blive trænet i at mærke kroppens subtile signaler via berøring, iagttagelse, opmærksomhed og bevidsthed. Du vil blive trænet i forskellige berøringstilgange og -metoder som fundament for at gå videre til det næste modul og dermed næste trin i uddannelsen. Du vil også lære om det at være behandler, som ikke omhandler teknikdelen, men det at møde mennesket, lytte og vide, at vi alle er forskellige, og derfor er der heller ikke to behandlinger som er ens.

Der vil være tæt kontakt med underviserne under hele uddannelsen.

Med undtagelse af modul 1 er der i modulprisen inkluderet en supervisionsdag til hvert modul, som ligger noget tid efter det pågældende modul, så du har tid til at øve dig og finde ud af, hvor det er netop du har brug for supervision.
Hvis du allerede har taget noget af KST uddannelsen f.eks på SRI, da kontakt mig venligst for en meritordning. Du kan også vælge at genopfriske modulerne. Dette kan du gøre til 60% af det pågældende moduls pris.

Pris for hele uddannelsen: Kr 65.000. Uddannelses udgiften kan betales af månedlige rater eller samlet for det pågældende år.

Ud over uddannelsesprisen skal du regne med udgiften til et kranie på ca. 2.300. Den anbefalede model vil blive præsenteret ved uddannelsens start. Fulcrum Institute har en rabatordning hos Eanatomi.dk.

Der er max. 10 deltagere på hvert modul.

Forløbet på kranio-sakral terapi uddannelsen

Modul 1: Basis – Det Blide Tryk

18.-19. sept 2021

Du vil blive introduceret til de helt grundlæggende principper og basale teknikker, som gennem det meget blide tryk skaber kontakt til kroppens væv. Disse principper og teknikker er fundamentet for det videre KST arbejde.

Du lærer at skabe kontakt og tune ind, sanse, lytte og se kroppen for derved at begynde at udvikle dit terapeutiske nærvær.

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Du kan læse om DeeDee her

Modul 2: Kranio-sakralsystemet, hjernen og åndedrættet

10.-12. okt 2021

Her lærer du om baggrunden og historien bag kranio-sakral terapien, kranio-sakral systemet og dets betydning for kroppens funktioner, nervesystemet, hjernen og membranerne. Du bliver introduceret til kraniets rytme, lærer at lytte og tune ind til kranio-sakral systemet samt lærer simple og grundlæggende teknikker til at arbejde med de øverste nakkehvirvler, forbedre åndedrættet og afhjælpe stress i kroppen.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 3: BindevævsTeknik – Fascia Release

12.-15. nov 2021 – Der undervises 16-20 på modulets første dag, og 9-16 på de efterfølgende dage.

BindevævsTeknik også kendt som Fascia Release og Rosenberg Teknik, er en effektiv og blid form for behandling af alt kroppens væv. Den nyeste forskning viser, at spændinger ikke sidder i musklerne, men i bindevævet også kaldet fascia, som udgør en stor procentdel af kroppen og som omgiver alle vores muskler, organer, knogler, nerver mm.

Du lærer, med lette og præcise tryk og teknikker, at arbejde i det lag og den dybde af kroppen, hvor spændingerne har årsag samt at mærke spænding og afspænding i vævet.

Du lærer om bindevævets magiske og omfattende univers og får en masse teknikker til at behandle via triggerpunkterne, straps og bindevævsbanerne, som skaber vores bevægelsesmønster i kroppen (Anatomy Trains). Desuden lærer du at behandle arvæv på en meget enkelt og effektiv måde. Teknikkerne kan bruges på hele kroppen på folk i alle aldre samt dyr.

BindevævsTeknik er et rigtigt godt redskab til bl.a. at afhjælpe muskelspændinger, stivhed i kroppen, nakke-, ryg- og lændesmerter, bækkenløsning, hovedpine, ledsmerter samt dårlig kropsholdning.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 4: Rygsøjlen, kraniebunden og ansigtet

22.-24. januar 2022

Vi fortsætter med at fordybe os i sansningen af de fysiske strukturer i kranio-sakral systemet og opbygger en fortrolighed med palperingen af disse. Der bygges videre med kranio-sakral teknikker til bl.a rygsøjlen og du lærer om forbindelsen fra halebenet til vomerknoglen i næsen. Du lærer mere om knoglerne og suturerne i kraniet og cerebrospinalvæskens betydning og sansningen af dens flow. Cerebrospinalvæsken er den væske som giver næring til hjernen og rygmarvsnerverne. Du vil desuden blive introduceret til spheno-occipital leddet, leddet mellem sphenoidal- og occipitalknoglen. Et meget vigtigt led som vi fokuserer på i modul 6.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 5: Supervision modul 2,3 og 4

11.-13. februar 2022

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra henholdsvis modul 1, 2 og 3. Der er en supervisionsdag til hvert modul.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 6: Kraniebasen med fokus på spheno-occipitalleddet

1.-3. april 2022

Dette modul har sit fokus i kraniebunden og er en fortsat træning i at palpere disse subtile bevægelser. Du vil begynde at lære sphenoidalknoglen, også kaldet ”kraniets motor” at kende, og sammen fordyber vi os i spheno-occipitalleddet, dets betydning og sammenhæng mellem dette og hele kroppen. Dette sensitive område kan have en stor betydning for, hvordan hele kraniet bevæger sig, og det er et meget centralt område i kraniets fysiske struktur. Spheno-occipitalleddet åbner og lukker sig, drejer sig og bevæger sig fra side til side i en organisk 3-dimentionel bevægelse som en sommerfugl. Leddet fungerer som et naturligt fulcrum (omdrejningspunkt) for bevægelserne i kraniebunden og rygsøjlen.
Spheno-occipitalleddet kan låse sig i forskellige læsioner, som kan skabe ubalance i hele kroppen samt i den følelsesmæssige tilstand. Disse læsioner beskrev Dr. Sutherland (grundlæggeren af kranio-sakral terapi) i sit tidlige arbejde, og de danner grundlaget for den bio-mekaniske metode. En læsion opstår, når bevægelsen omkring det naturlige fulcrum organiserer sig anderledes pga. en udefrakommende kraft. Læsionerne kan opstå under fødslen eller efter fysiske og psykiske traumer.

På kurset undervises i at skelne mellem de forskellige læsioner og tilstande i spheno-occipitalleddet gennem palpering og sansning. Alle kranier bevæger sig forskelligt, og det er vigtigt at kunne palpere disse unikke nuancer.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 7: Meridianerne og bonebending

8.-10. maj 2022

Du har nu en masse af de grundlæggende principper og teknikker indenfor kranio-sakral terapien på plads. Vi arbejder videre med kroppens struktur, spheno-occipitalleddet og introducerer læren om meridianerne og bonebending.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 8: Supervision modul 6 og 7

10.-11. juni 2022

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra henholdsvis modul 6 og 7, og du vil få lidt ekstra krydderi på teknikkerne. Der er en supervisionsdag til hvert modul.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 9: KST til børn fra 0-2 år

12.-14. august 2022

Der er helt særlige teknikker til babyer og større børn. Vi starter med dem til de helt små fra 0-2 år. Voksne kan bestemt også have gavn af børneteknikkerne, de har jo også været børn. Men det er modsat med børn, til dem bruger vi ikke voksen-teknikkerne, altså de teknikker som du hovedsageligt har lært indtil nu. Kraniet hos et barn består hovedsageligt af membraner det første meget lange stykke tid, så da er vores teknikker i endnu større grad væskerelateret.

Vores tilgang og arbejde med de helt små nye børn kræver særligt trænede hænder. De foregående moduler har gjort dig klar til dette.

Hvordan nærmer vi os det lille barn, og hvilke problematikker møder vi?
Det er ikke bare det lille barn og dets problematikker, som vi skal tage stilling til, men også moderen og måske hele familiens tilstedeværelse og udfordringer.

Du vil lære teknikker til at afhjælpe nogle af de mest almindelige problematikker hos babyer såsom skæve kranier, kolik og andre problemer med fordøjelsen, problemer med at amme og sutte, søvnproblemer samt urolige børn eller dem som er for rolige.

Fødselsprocessen er voldsom for barnet og den kan give små eller større traumatiske komplikationer i den første levetid. Derfor er det vigtigt, at alle babyer får behandling og gerne indenfor de første par måneder så dagligdagen og nætterne kan blive så blide som muligt for både barnet og forældrene.

Undervises af Karina Remming

Du kan læse om Karina her

 

Modul 10: KST til børn fra 3-14 år

16.-18. september 2022

Efter baby og det første barnestadie kræver behandling af de ældre børn noget andet. Både teknikmæssigt og den terapeutiske tilgang. Fra 2 års alderen har barnet nogle andre behov og grænser og skabelsen af gensidig tillid er meget vigtig og fundamental for, at du kan få lov at behandle barnet. Vi tager altid udgangspunkt i, at det skal være en behagelig og positiv oplevelse for barnet. Du vil lære, hvordan du opnår gensidig tillid og respekt hos barnet.

Større børn, andre problematikker. Børnene kan nu sætte ord på deres fysiske gener såsom ondt i hovedet, ondt i maven, ondt i ørerne eller andre steder i kroppen. Desuden vil de eventuelle motoriske- og indlæringsmæssige problematikker nu vise sig, f.eks. vanskeligheder med at koordinere kroppens bevægelser, at indlære, at tale, at forstå, at koncentrere sig, og ligeledes mere psykisk relaterede problemer såsom hyperaktivitet eller det modsatte. Du vil lære teknikker til at afhjælpe alle disse tilstande. Nogle af teknikkerne kender du allerede fra de første moduler, disse lærer du nu i en endnu blidere og enklere version.

Undervises af Karina Remming

Du kan læse om Karina her

Modul 11: Supervision modul 9 og 10

29.-30. oktober 2022

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra begge børnemodulerne, modul 9 og 10, og du vil få lidt ekstra krydderi på teknikkerne. Der er en supervisionsdag til hvert modul.

Undervises af Karina Remming

Du kan læse om Karina her

Modul 12: Occipital- og temporalknoglen og kraniets pivot’er

19.-20. november 2022

Resterende datoer i 2023

Teknikkerne som du lærer på dette modul og de næste 2 er meget specifikke og præcise i forhold til de tidligere moduler, som indeholder mere generelle teknikker. Hvor der tidligere var fokus på hele den pågældende knogle, skal du nu have fokus på de mindre dele af den. Dermed kan du blive så præcis i dit arbejde som muligt. Da teknikkerne er meget præcise, er de også meget effektive. De kan påvirke systemet dybere og dermed skabe ændringer hurtigere. Da du jo selv får teknikkerne, er dette modul og det næste delt i 2, så det dybe arbejde får tid til at integrere sig i dig.

Her på modulet arbejder vi primært med occipitalknoglen og temporalknoglerne med fokus på de steder, hvor der findes drejeled, såkaldte pivot’er – steder hvor knoglernes suturer skifter fra interne til eksterne vinkler.

Dette er nøglesteder, hvor kranieknoglerne kan ”skifte gear” i forhold til hinanden og dermed være med til at skabe optimal funktion og flow i kroppen. Det er i og omkring occipitalknoglen, temporalknoglen og pivot’erne at mange af de dybere problemer ofte ligger gemt såsom tinnitus, migræne, koordination/balance, nakkespændinger, angst, blodtryksproblemer, aggressivitet, ansigtslammelser, hjernerystelser, personlighedsforstyrrelser, sansebearbejdning og sprog, synet, hukommelsen og problemer omkring rygsøjlen og korsbenet. Teknikkerne er ligeledes holdningskorrigerende.

Vi arbejder med opmærksomhed på det langsomme healende og organiske flow i kroppen og kroppens egen iboende selvregulerende helbredskraft.

Vi arbejder med følgende knogler og strukturer:

Occipital, temporal, sphenoid, zygomaticus, de 6 pivot’er: C.S.M, H.M, S.S., S.P., petro basilar og petro jugular, de cervikale hvirvler, fodens knogler, nuchalligamentet, sphenopetrosalligament, ventriklerne, sacrum, lambda, occipito-mastoidsuturen, lambdasuturen, coronasuturen, tempora-parietalsuturen og TMJ.

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Du kan læse om DeeDee her

Modul 13: Parietal-, frontal og ansigtsknoglerne

Afventer dato (2023)

Vi fortsætter det detaljerede og dybe arbejde med kranio-sakralsystemet, og du lærer nu meget præcise og specifikke teknikker til parietalknoglerne, frontalknoglerne og alle ansigtsknoglerne. Det er i disse knogler, at årsagen til en masse større problematikker ligger. Problematikker som viser sig som personligheds- og adfærdsforstyrrelser, indlæringsvanskeligheder, problemer med at tale, sanseopfattelse og forståelse, orientering, både kropslig og geografisk, hovedpiner, kæbespændinger, allergier, trigeminus neuralgi, sinus- og vejrtrækningsproblemer samt problemer med øjnene.

Det er på dette modul at du lærer de primære teknikker til Hortons hovedpine og diverse former for migræne.

Ved hjernerystelser sker der ofte kraftige læsioner på parietal- og frontalknoglerne, dem bliver der gået i dybden med her på modulet.

Vi har arbejder også på og går i dybden med følgende andre knogler og strukturer:
Maxilla, zygomaticus, sphenoid, nasal, vomer, ethmoid, palatine, lacrimal, mandibula, den metopiske sutur, bregma, den superficielle baglinje, spiralinjen, glabella og hovedchakra’et.

Teknikkerne til disse stukturer er meget specifikke og præcise, ligesom på modul 13. Dette kan bevirke at teknikkerne går dybere og dermed skaber ændringer hurtigere i kroppen.

Vi arbejder med opmærksomhed på det langsomme healende og organiske flow i kroppen og kroppens egen iboende selvregulerende helbredskraft.

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Du kan læse om DeeDee her

Modul 14: Supervision modul 12 og 13


Afventer dato (2023)

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra modul 14 og 15, og du vil få lidt ekstra krydderi på teknikkerne. Der er en supervisionsdag til hvert modul.

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Du kan læse om DeeDee her

Modul 15: Kraniet og ansigtets åbninger

Afventer dato (2023)

På dette modul lærer du teknikker til at forbedre vores basale behov for at kunne spise, trække vejret, tygge og synke maden optimalt. Alle teknikkerne, du lærer, er gode til at forbedre tale, vejrtrækningen, synet og kæbe-, næse- og mundhulefunktionerne. Vi arbejder med åbningerne i kraniet og ansigtet.

Slag på ansigtet, tandregulering og andet tandarbejde forplanter sig hurtigt til resten af kraniet, hvælvingen og kraniebunden. Dette kan medføre gener såsom hovedpiner, skæv bidfunktion, kæbespændinger, personlighedsændringer og depression.

Vi arbejder med følgende knogler og strukturer:
Mundhulen, maxilla, mandibula, atlas, palatine, tungen, mandlerne, hyoid, halsen, nakken, skuldre, sternum, clavicula, struben, næsen, ethmoid, vomer, sphenoid, blodcirkulationen og øjet.

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Du kan læse om DeeDee her

Modul 16: Supervision modul 15

Afventer dato (2023)

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra modul 15.

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Læs mere om DeeDee her

Modul 17: Behandling af klienter med chok/trauma

Afventer dato (2023)

På modul 17 får du gode teknikker og øvelser til at hjælpe dine klienter videre fra en chok/traumesituation.
Du vil lære at forstå hvad der sker i hjernen, når vi befinder os i en chok/traumesituation i længere tid. Du vil lære at aktivere væv, som er i kollaps, samt få øvelser til at optimere vejrtrækningen og bedre grounding. Vi kommer omkring dissociering, og opmærksomheden rettes også mod, hvordan motion, livsstil og dosering kan hjælpe dine klienter videre fra en chok/traume tilstand.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Materialet er det bedste og mest forklarende både med anatomi, fysiologi og teknikker, som jeg har modtaget i nogle af de uddannelser jeg har taget”.

Karrinna 

AFSLUTTENDE EKSAMEN


Kr. 950,-

Eksamen tager ca. 1 time og vil foregå som en behandlingssession.

Eksamen vil blive overværet af, og der vil være der vil være mundtlig feed-back fra DeeDee Schmidt-Pedersen samt en anden underviser, og vi vil spørge ind til nogle af dine overvejelser i forbindelse med klientens historie og din behandling.

Du vil modtage et eksamensbevis for den fulde KST uddannelse.

Efter modul 11 har du opnået 252 lektioner i kranio-sakral terapi uddannelsen og kan dermed tage en delvejseksamen. Dette kræves for at du blive moms-fritaget hos Skat samt søge om at blive RAB-registreret af Sundhedsministeriet. Begge forudsætter at du har taget anatomi, fysiologi mm. Du kan søge om RAB-registreringen gennem Foreningen af kranio sakral-og kropsterapeuter.

Læs mere om muligheden for momsfritagelse som alternativ behandler i Skats nyeste vejledning fra 30. juni 2012 https://www.skat.dk/SKAL.aspx?oID=2040163

Stort tillykke!
Du er nu kranio-sakral terapeut!

BOOK EN TID

Ring eller SMS på telefon: 4013 4524
Send en mail til: mail@fulcruminstitute.dk

Få beskeden først!

 

Få mine nye kursusdatoer samt opdateringer på mine uddannelser og kurser direkte i din mailboks, som den første.

Skriv din email og bliv tilmeldt vores Nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Kranio sakral terapi hos DeeDee Schmidt-Pedersen, Den indre Gård og Fulcrum Institute
Tips til en blødere hverdag!

Få gode råd til hvordan du kan styrke dit helbred, mindske din hverdags stress og være mere nærværende overfor dine klienter i dine behandlinger.

Bedømmelse 5/5 af 8+ StemmerfraFacebook