Spring til indhold

Workshop i Strukturel Integration 

Mindful Treatment & Movement Therapy


Undervises af Kim Mühlenfeldt

På workshoppen bliver du, igennem teori og praksis, præsenteret for de fire redskaber, som SI består af. Disse redskaber flyder ofte sammen, men kan også udføres hver for sig:

Kropsaflæsning af din klient er et enkelt og givende redskab, som giver dig et overblik over hvad din klient kommer med af eventuelle skævheder og ubalancer. Det har også det formål, at vække din klients bevidsthed og nysgerrighed, så han/hun tager ejerskab over sin egen krop og proces.

Bevægelsesundervisning, eller alignment-øvelser, har det formål at spore eventuelle ubalancer i bevægelse, og at guide klienten imod et bedre samspil af de forskellige kropsdele. Det er et uundværligt værktøj både for din klient, til at mærke forskellen og integrere behandlingen, og for dig til at skræddersy selvsamme behandling.

Myofascia release (MFR) er målrettet til at balancere fascia- kæderne i kroppen. Det er et fantastisk redskab og integrations- forstærker, hvor du, via dit tryk, fører myofascien hen i mere hensigtsmæssige retninger. I et bevægelses-samarbejde med klienten kommunikerer du både med vævet, sansningen og hjernen/styresystemet.

Mindfuld opmærksomhed er det helt grundliggende fundament til opdagelse og forandring i en SI session. Når du motiverer din klient til at bruge sine sanser og mærke efter, opstår muligheden for at brydes med gamle uhensigtmæssige vaner. Klienten inviteres også til at komme med info til dig, omkring det han/hun mærker, som også guider dig i processen.

SI workshoppen er for dig som er:

  • Behandler som f.eks massør, kropsterapeut, afspændingspædagog el.lign.
  • Bevægelsesunderviser såsom personlig træner, fysioterapeut, danseunderviser,pilates eller yoga instruktør osv.
  • På udkig efter uddannelse eller videreuddannelse i en kropslig metode, som hjælper dine klienter til selv at tage ejerskab over sit velbefindende.

Som massageterapeut havde jeg stor succes med at lindre smerter og spændinger, men der manglede noget. Hvordan kunne jeg afhjælpe mine klienter med at gentage de samme uhensigtmæssige vaner, som gav de samme tilbagevendende gener, og bruge deres krop på en mere afbalanceret måde? Da jeg observerede en SI session, blev det klart, at jeg måtte lære denne tilgang. Her var de elementer, jeg manglede.“

Tine Langkilde – Massageterapeut og SI-terapeut – København DK

“Strukturel Integration har totalt fornyet mit arbejde som personlig træner. Nu bruger jeg f.eks. et spejl eller tager billeder af mine klienter for at hjælpe dem med at blive bevidst om deres kropslige samspil, før jeg udvikler et træningsprogram til dem. Jeg har nu en mere komplet værktøjskasse til at hjælpe folk med at indse og udleve deres fulde potentiale.”

Rod Fielder – Personlig Træner og SI-terapeut, – Auckland NZ