Kursusprogram

Fulcrum Institute udbyder en 404 timers kompetencegivende Kranio-Sakral Terapi uddannelse, som indeholder alle de kendte teknikker inden for blid bio-mekanisk og energetisk kranio-sakral terapi, behandlingsprincipper, som efter vores mening, hænger uløseligt sammen, supplerer hinanden og er vigtige at forstå både sammen og hver for sig.

Selve kranio-sakral terapidelen af uddannelsen er på 404 lektioner.

Se venligst 2021 programmet længere nede hvor hele forløbet er præsenteret eller gå direkte til præsentationen af uddannelsen her  .

Se hvordan du tilmelder dig til kurserne her

Kurser i 2021

KST 6 - Dato: 16.-18. april + 7. maj 2021

Dato: 16.-18. april + 7. maj 2021
Lektioner: 36
Pris: 5.400 kr
Forudsætning: KST 4 fra enten SRI eller Fulcrum Institute

På dette kursus lærer du teknikker til at forbedre vores basale behov for at kunne spise, trække vejret, tygge og synke maden optimalt. 

Alle teknikkerne, du lærer, er gode til at forbedre tale, vejrtrækningen, synet og kæbe-, næse- og mundhulefunktionerne. 

Vi arbejder med åbningerne i kraniet og ansigtet.

Slag på ansigtet, tandregulering og andet tandarbejde forplanter sig hurtigt til resten af kraniet, hvælvingen og kraniebunden. Dette kan medføre gener såsom hovedpiner, skæv bidfunktion, kæbespændinger, personlighedsændringer og depression. 

Vi arbejder med følgende knogler og strukturer:

Mundhulen, maxilla, mandibula, atlas, palatine, tungen, mandlerne, hyoid, halsen, nakken, skuldre, sternum, clavicula, struben, næsen, ethmoid, vomer, sphenoid, blodcirkulationen og øjet.

Kurset er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB. 

Kurset undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen.

>Tilmeld dig her <

CHOCK / TRAUME KURSUS Dato: 27.-29. april 2021

Dato: 27.-29. april 
Lektioner: 24
Pris: Kr. 3.950
Forudsætning: Alle KST kurserne fra enten SRI eller Fulcrum Institute, samt bred klienterfaring

På dette kursus kommer vi til at mærke og arbejde med bindevævet og nervesystemet på kendte og mindre kendte måder, og dykke ind i det kæmpestore landskab af, hvordan vi mærker eller ikke mærker os.

Et langt kursusforløb hos Ulla Rung Weeke og hendes bog ”Danse med Nervesystemet” har været en stor inspiration til dette modul, samt ikke mindst Stanley Rosenberg, og hans bog Accessing the Healing Power of the Vagus Nerve.

De erfaringer vi gør os lige nu, rykker hele tiden ved grænserne for, hvad vi ved, har troet på og regnet med var en sandhed. De grænser og den viden forandrer sig hele tiden, og det glædelige er, at den forandring betyder, at vi har meget mere medindflydelse på, hvad der foregår i vores krop end før antaget.

Vi får mere og mere øjnene op, for hvor vigtig homøostasen er for vores krop, og at de forskellige systemer i os, immun-, hormon- og nervesystem, vores hjerte, stofskiftet i vores hjerne, tilstande af balance i vores mave/tarm system og vores overordnede stofskifte er bevægelige og indbyrdes afhængige af, påvirkelige af og lyttende til hinanden.

Bindevævet reagerer før vores nervesystem. Når vi bliver belastede, også over længere tid, så kan den måde, hvorpå vores systemer plejer at organisere informationer blive så pressede, at nervesystemet siger til vores bindevæv, muskel- og skeletsystem: ”Vil du lige holde presset for mig i et stykke tid i de mulige kropslige tvister, rotationer og drejninger, indtil der igen bliver plads til at organismen kan tage sig af det”. Det kommer vi til at forsøge at folde mere ud.

Du vil lære at forstå, hvad der sker i hjernen, når vi befinder os i en chok/traumesituation i længere tid. Samt lære at aktivere væv, som er i kollaps, få øvelser til at optimere vejrtrækningen, og opnå bedre grounding. Vi kommer omkring dissociering, og opmærksomheden rettes også mod, hvordan motion, livsstil og dosering kan hjælpe dine klienter videre fra en chok/traume tilstand.

Du får øvelser, der er ganske subtile, og som kommer til at bevæge og vække noget i dig. Vi kommer også til at arbejde med nye samt kendte teknikker, som du med dette modul kommer til at se i et nyt lys.

Kurset er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB. 

Kurset undervises af Helle Haugaard.

>Tilmeld dig her <

KROPPENS RELATIONER WORKSHOP - Dato: 17.-18. maj 2021

Dato: 17.- 18. maj 2021
Lektioner: 16
Pris: kr. 3.000
Forudsætning: Åbent for alle

Vores krop er skabt med en masse ligheder, som vi også kan kalde for relationer, spejlinger eller familiebilleder. Dette er strukturer, såsom muskler eller knogler som har en pendant et eller flere steder i kroppen. Disse strukturspejlinger er nøglesteder i kroppen som sørger for stabilitet af områderne, kommunikation mellem diverse områder og balancering af kroppens dele.

Du lærer en masse effektive genveje til at afhjælpe de almindelige symptomer som vi møder hos vores klienter.

Der arbejdes med bindevævsteknikker på musklerne, knoglerne, vedhæftninger og andre forbindelsesled i kroppen.

Uddannelsen er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB. 

Workshoppen undervises af Sanne Bentsen og DeeDee Schmidt-Pedersen.

>Tilmeld dig her <

Bonebending, Meridianer og Straps - Dato: 10.-12. juni + 2. juli 2021

Dato: 10.-12. juni + 2. juli 2021
Lektioner: 36
Pris: 5.400 kr
Forudsætning: KST 3 og BindevævsTeknik – Fascia Release kurset

Kurset indeholder en masse viden om knogler og led, som bliver omsat til praksis i form af bonebending teknikker, hvor du kan lære at rette knogler, og dermed led op, et effektivt redskab til f.eks knæ og albueproblematikker. Du lærer om straps i alle de små led i tæerne, fingrene, ben og arme og en super teknik til at rette hallux valgus – skæve storetæer

Helle Haugaard underviser modulet, og hun er jo også super skarp i meridianerne, så der er også en masse meridianpunkts godter lagt ind som bla. kan afhjælpe stress, hovedpine, astma og fordøjelsesproblemer. Du lærer ligeledes at arbejde i akustriberne – mellemrummet mellem meridianerne.
Kurset er fyldt med guldkorn til dig, som allerede kan noget! 

Kurset er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB. 

Kurset undervises af Helle Haugaard.

>Tilmeld dig her <

Navlens Univers -Dato: 13.-14. juni 2021

Dato: 13.-14. juni
Lektioner: 16
Forudsætning: Åbent for alle
Pris: Kr. 2.700

Navlen spiller en vigtig rolle helt fra starten af livet i fostertilstanden og fortsætter denne vigtige funktion i resten af livet. Navlen skabes og nærer fosteret, mens det udvikler sig. Der hvor næringen, gennem navlestrengen, går ind i fosteret, betegnes som navlecenteret. Fra navlestrengen går den nærende livsenergi til venstre nyre, så til højre nyre, ned til forplantningscenteret, gennem mellemkødet og op gennem rygsøjlen til hjernen, herfra strømmer den gennem tungen og tilbage til navlen. Dette kaldes det mikro-kosmiske kredsløb. Den fysiske føde fra moderkagen fås ligeledes fra navlecenteret, og det er også her kroppen skaffer sig af med affaldsstofferne.  

Efter vi bliver født er navlecenteret stadig meget aktivt og afbalancerer kroppens forskellige energiniveauer. Det er også center for den rent fysiske tyngdekraft, når vi sidder, står og er i bevægelse. Kroppen bevæger sig stadig omkring dette center, som da vi var i fostertilstanden. 

Hvis der er adhærencer eller stagnationer af energi i dette område, kan det forårsage problemer med at få nok energi til at nære organerne og generelt påvirke kroppens energisystem. 

På workshoppen arbejder vi bl.a. med navlens forbindelse og forhold til de omkringliggende strukturer, halebenet, korsbenet, leveren, milten, nyrerne, blæren og mellemkødet. Vi arbejder og udforsker ligeledes forbindelsen til balancepunkterne i kroppen, glabella (3. øje) samt hvorledes navlen påvirker kropsholdningen mm.

Der arbejdes med blid bindevævsteknik.

Workshoppen er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB. 

Workshoppen undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen på Fulcrum Institute i København.

TILMELDING: 

Tilmelding til et kursus foretrækkes snarest muligt og sker ved indbetaling af depositum på kr. 

1.000 til konto 4453-3667755360, oplys venligst kursus navn samt dato ved at sende en mail med din tilmelding til mail@fulcruminstitute.dk. 

Du er registeret som deltager når dit depositum er modtaget. 

Restbeløbet skal være indbetalt senest 3 uger før kursusstart. Vær venligst selv opmærksom på datoen for denne termin.  

Ved tilmelding mindre end 3 uger før kursusstart betales den fulde kursuspris ved tilmeldingen.         

Skulle du blive nødt til at afmelde, vil din tilbagebetaling ske i forhold til nedenstående:

Ved afbud med mere end 3 uger til uddannelsens start tilbagebetales depositum, dog minus et administrations-gebyr på kr. 400,-

Ved afbud inden for de sidste 3 uger inden uddannelsens start tilbagebetales depositum ikke. Resten af det indbetalte beløb kan i begge tilfælde overflyttes til et andet kursus eller tilbagebetales.

Ved sygdom kan du arrangere privatundervisning hos den pågældende underviser. Dette betales pr time efter aftale med underviseren.  

>Tilmeld dig her <

ALT TRÆF DAG - Dato: 15. august 2021

Dato: 15. august
Lektioner: 7
Pris: kr. 1.350
Forudsætning: ALT – Naturlig Lifting uddannelsen

ALT træf dagen er en kombination af en supervisionsdag og en sparringsdag. En dag hvor du møder ALT kollegaer, som du måske kender, eller ikke kender endnu. 

Du får:

  • Det seneste opdaterede materiale fra uddannelsen.
  • Mulighed for at høre om udviklingen, og det sidste nye inden for faget. 
  • Få supervision på nogle teknikker som du måske har glemt. 
  • Få genopfrisket glæden, og suset ved ALT’en, hvis den ikke ligger lige på kindbenet. 
  • Deltage i spændende debat om markedsføring. 
  • Måske en sparrings gruppe, hvis det er på ønskesedlen.
  • Udveksling en ALTbehandling.
  • Glæde, latter, og en god kop kaffe.
  • Og meget mere – alt efter hvor dagen tager os.

Dagen undervises og tovholdes af DeeDee Schmidt-Pedersen.

>Tilmeld dig her <

KST til børn 0-2 år - Dato: 20.-22. august + 29. oktober 2021

Dato: 20.-22. august + 29. oktober
Lektioner: 36
Pris: kr. 5.400
Forudsætning: KST 3 fra enten SRI eller Fulcrum Institute

Der er helt særlige teknikker til babyer og større børn. Vi starter med dem til de helt små fra 0-2 år. Voksne kan bestemt også have gavn af børneteknikkerne, de har jo også været børn. Men det er modsat med børn, til dem bruger vi ikke voksen-teknikkerne, altså de teknikker som du hovedsageligt har lært indtil nu. Kraniet hos et barn består hovedsageligt af membraner det første meget lange stykke tid, så da er vores teknikker i endnu større grad væskerelateret. 

Vores tilgang og arbejde med de helt små nye børn kræver særligt trænede hænder. De foregående moduler har gjort dig klar til dette. 

Hvordan nærmer vi os det lille barn, og hvilke problematikker møder vi? Det er ikke bare det lille barn og dets problematikker, som vi skal tage stilling til, men også moderen og måske hele familiens tilstedeværelse og udfordringer.

Du vil lære teknikker til at afhjælpe nogle af de mest almindelige problematikker hos babyer såsom skæve kranier, kolik og andre problemer med fordøjelsen, problemer med at amme og sutte, søvnproblemer samt urolige børn eller dem som er for rolige.

Fødselsprocessen er voldsom for barnet og den kan give små eller større traumatiske komplikationer i den første levetid. Derfor er det vigtigt, at alle babyer får behandling og gerne indenfor de første par måneder, så dagligdagen og nætterne kan blive så blide som muligt for både barnet og forældrene.

Kurset er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB. 

Kurset undervises af Karina Remming.

>Tilmeld dig her <

KST til børn 3-14 år - Dato: 24.-26. september + 30. oktober 2021

Dato: 24.-26. september + 30. oktober
Lektioner: 36
Pris: Kr. 5.400
Forudsætning: KST 3 fra enten SRI eller Fulcrum Institute

Efter baby og det første barnestadie kræver behandling af de ældre børn noget andet. Både teknikmæssigt og den terapeutiske tilgang. Fra 2 års-alderen har barnet nogle andre behov og grænser og skabelsen af gensidig tillid er meget vigtig og fundamental for, at du kan få lov at behandle barnet. Vi tager altid udgangspunkt i, at det skal være en behagelig og positiv oplevelse for barnet. Du vil lære, hvordan du opnår gensidig tillid og respekt hos barnet.

Større børn, andre problematikker. Børnene kan nu sætte ord på deres fysiske gener såsom ondt i hovedet, ondt i maven, ondt i ørerne eller andre steder i kroppen.  Desuden vil de eventuelle motoriske- og indlæringsmæssige problematikker nu vise sig, fx. vanskeligheder med at koordinere kroppens bevægelser, at indlære, at tale, at forstå, at koncentrere sig, og ligeledes mere psykisk relaterede problemer såsom hyperaktivitet eller det modsatte. Du vil lære teknikker til at afhjælpe alle disse tilstande. Nogle af teknikkerne kender du allerede fra de første moduler, disse lærer du nu i en endnu blidere og enklere version.

Kurset er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB. 

Kurset undervises af Karina Remming.

>Tilmeld dig her <

KRANIO-SAKRAL TERAPI UDDANNELSE EFTERÅR 2021

på en af Fulcrum Institute udbyder en 404 timers kompetencegivende Kranio-Sakral Terapi uddannelse, som indeholder alle de kendte teknikker inden for blid bio-mekanisk og energetisk kranio-sakral terapi, behandlingsprincipper, som efter vores mening, hænger uløseligt sammen, supplerer hinanden og er vigtige at forstå både sammen og hver for sig.

Selve kranio-sakral terapi delen af uddannelsen er på 404 lektioner.

Hele KST-uddannelsen strækker sig over ca. 2 år, fra modul 1 til den afsluttende eksamen. Der er undervisning ca. 1 gang om måneden, med ”fri” i juli og december. Hvert undervisningsmodul strækker sig over 2-4 dage, og du skal forberede dig på, at forløbet er intensivt samt, at du øver dig mellem modulerne. Modulerne ligger omkring weekender.

Hvert modul veksler mellem relevant teori, anatomi og praksis.

Fulcrum Institute har indgået en aftale med Karsten Munk Akademiet vedrørende den eksterne undervisning af anatomi, fysiologi, sygdomslære mm. Undervisningen og pensum er på sygeplejeniveau. Der starter nye hold op i København forår og efterår. Du kan med fordel starte op da. Læs mere på www.karstenmunk.dk. Du får 10% rabat, hvis du meddeler, at du kommer fra Fulcrum Institute.
Hvis du ønsker at tage anatomi mm. i andet regi eller allerede har det, bliver det inkluderet i endeligt eksamenscertifikat ved forevisning af eksamensbevis.

Anatomi, fysiologi mm kan tages før, under eller efter KST forløbet.

KST uddannelsens afsluttende eksamen ligger efter afslutning af sidste modul.

Der undervises kl. 9.00-16.00 alle dage, bortset fra på modul 3, hvor der undervises kl. 16:00.-20:00 på første dag og 9.00-16:00 på de efterfølgende dage.

Der bliver serveret kaffe og te, økologisk (så vidt det er muligt) frugt, grønt, brød og lidt sødt i formiddagspausen, kaffe, te og lidt godt til eftermiddagspausen. Frokost er ikke inkluderet.

Du vil blive undervist af de samme 3-4 undervisere gennem hele uddannelsen. Kompetente og dygtige undervisere, som besidder den nyeste viden inden for deres område, og som sætter en stor ære i at skabe rammer, hvor du kan føle dig tryg til at gennemgå den udvikling og udfolde det potentiale, som netop du er i besiddelse af.

Du vil blive fulgt til dørs og blive hjulpet til at være så godt rustet som muligt som KST behandler. Ud over teknikker vil du også lære kommunikationen mellem hænder og væv og blive trænet i at mærke kroppens subtile signaler via berøring, iagttagelse, opmærksomhed og bevidsthed. Du vil blive trænet i forskellige berøringstilgange og -metoder som fundament for at gå videre til det næste modul og dermed næste trin i uddannelsen. Du vil også lære om det at være behandler, som ikke omhandler teknikdelen, men det at møde mennesket, lytte og vide, at vi alle er forskellige, og derfor er der heller ikke to behandlinger som er ens.

Der vil være tæt kontakt med underviserne under hele uddannelsen.

Modulerne tages i kronologisk orden og betales senest 3 uger før modulets start. Med undtagelse af modul 1 er der i modulprisen inkluderet en supervisionsdag til hvert modul, som ligger noget tid efter det pågældende modul, så du har tid til at øve dig og finde ud af, hvor det er netop du har brug for supervision.

Hvis du allerede har taget noget af KST uddannelsen f.eks på SRI, da kontakt mig venligst for en meritordning. Du kan også vælge at genopfriske modulerne. Dette kan du gøre til halv pris.

Ud over uddannelsesprisen skal du regne med udgiften til et kranie på ca. 2.000. Den anbefalede model vil blive præsenteret ved uddannelsen start. Fulcrum Institute har en rabatordning hos Eanatomi.dk.

Pris: Kr. 62.925 for hele uddannelsen. Uddannelsen kan betales på en af 3 følgende måder: af månedlige rater, pr modul eller hele det indeværende år samlet. 

Der er max. 12 deltagere på hvert modul.

Uddannelsesforløbet er som følger:

Modul 1: Basis – Det Blide Tryk
18.-19. sept 2021
Kr. 2.600,-

Du vil blive introduceret til de helt grundlæggende principper og basale teknikker, som gennem det meget blide tryk skaber kontakt til kroppens væv. Disse principper og teknikker er fundamentet for det videre KST arbejde.

Du lærer at skabe kontakt og tune ind, sanse, lytte og se kroppen for derved at begynde at udvikle dit terapeutiske nærvær.

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Du kan læse om DeeDee her

Modul 2: Kranio-sakralsystemet, hjernen og åndedrættet
10.-12. okt 2021
Kr. 5.200,-

Her lærer du om baggrunden og historien bag kranio-sakral terapien, kranio-sakralsystemet og dets betydning for kroppens funktioner, nervesystemet, hjernen og membranerne. Du bliver introduceret til kraniets rytme, lærer at lytte og tune ind til kranio-sakralsystemet samt lærer simple og grundlæggende teknikker til at arbejde med de øverste nakkehvirvler, forbedre åndedrættet og afhjælpe stress i kroppen.

Dette modul svarer til KST 1 på SRI.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 3: BindevævsTeknik – Fascia Release
13.-15. nov 2021
Kr. 6.075,-

BindevævsTeknik også kendt som Fascia Release og Rosenberg Teknik, er en effektiv og blid form for behandling af alt kroppens væv. Den nyeste forskning viser, at spændinger ikke sidder i musklerne, men i bindevævet også kaldet fascia, som udgør en stor procentdel af kroppen og som omgiver alle vores muskler, organer, knogler, nerver mm.

Du lærer, med lette og præcise tryk og teknikker, at arbejde i det lag og den dybde af kroppen, hvor spændingerne har årsag samt at mærke spænding og afspænding i vævet.

Du lærer om bindevævets magiske og omfattende univers og får en masse teknikker til at behandle via triggerpunkterne, straps og bindevævsbanerne, som skaber vores bevægelsesmønster i kroppen (Anatomi Trains). Desuden lærer du at behandle arvæv på en meget enkelt og effektiv måde. Teknikkerne kan bruges på hele kroppen på folk i alle aldre samt dyr.

BindevævsTeknik er et rigtigt godt redskab til bl.a. at afhjælpe muskelspændinger, stivhed i kroppen, nakke-, ryg- og lændesmerter, bækkenløsning, hovedpine, ledsmerter samt dårlig kropsholdning.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 4: Rygsøjlen, kraniebunden og ansigtet
22.-24 januar 2022
Kr. 5.200,-

Vi fortsætter med at fordybe os i sansningen af de fysiske strukturer i kranio-sakralsystemet og opbygger en fortrolighed med palperingen af disse. Der bygges videre med kranio-sakralteknikker til bl.a rygsøjlen og du lærer om forbindelsen fra halebenet til vomerknoglen i næsen. Du lærer mere om knoglerne og suturerne i kraniet og cerebrospinalvæskens betydning og sansningen af dens flow. Cerebrospinalvæsken er den væske som giver næring til hjernen og rygmarvsnerverne. Du vil desuden blive introduceret til spheno-occipitalleddet, leddet mellem sphenoidal- og occipitalknoglen. Et meget vigtigt led som vi fokuserer på i modul 6.

Dette modul svarer til KST 2 på SRI

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 5: Supervision modul 2, 3 og 4
11.-13. februar 2022
Prisen er inkluderet i de pågældende moduler.

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra henholdsvis modul 1, 2 og 3. Der er en supervisionsdag til hvert modul.

Undervises af Helle Haugaard

Modul 6: Kraniebasen med fokus på spheno-occipitalleddet
1.-3. april 2022
Kr. 5.200,- 

Dette modul har sit fokus i kraniebunden og er en fortsat træning i at palpere disse subtile bevægelser. Du vil begynde at lære sphenoidalknoglen, også kaldet ”kraniets motor” at kende, og sammen fordyber vi os i spheno-occipitalleddet, dets betydning og sammenhæng mellem dette og hele kroppen. Dette sensitive område kan have en stor betydning for, hvordan hele kraniet bevæger sig, og det er et meget centralt område i kraniets fysiske struktur. Spheno-occipitalleddet åbner og lukker sig, drejer sig og bevæger sig fra side til side i en organisk 3-dimentionel bevægelse som en sommerfugl. Leddet fungerer som et naturligt fulcrum (omdrejningspunkt) for bevægelserne i kraniebunden og rygsøjlen.

Spheno-occipitalleddet kan låse sig i forskellige læsioner, som kan skabe ubalance i hele kroppen samt i den følelsesmæssige tilstand. Disse læsioner beskrev Dr. Sutherland (grundlæggeren af kranio-sakral terapi) i sit tidlige arbejde, og de danner grundlaget for den bio-mekaniske metode. En læsion opstår, når bevægelsen omkring det naturlige fulcrum organiserer sig anderledes pga. en udefrakommende kraft. Læsionerne kan opstå under fødslen eller efter fysiske og psykiske traumer.

På kurset undervises i at skelne mellem de forskellige læsioner og tilstande i spheno-occipitalleddet gennem palpering og sansning. Alle kranier bevæger sig forskelligt, og det er vigtigt at kunne palpere disse unikke nuancer.

Dette modul svarer til KST 3 på SRI

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 7: Meridianerne og bonebending
8.-10. maj 2022
Kr. 5.200,-

Du har nu en masse af de grundlæggende principper og teknikker indenfor kranio-sakral terapien på plads. Vi arbejder videre med kroppens struktur, spheno-occipitalleddet og introducerer læren om meridianerne og bonebending.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 8: Supervision modul 6 og 7
10.-11. juni 2022
Prisen er inkluderet i de pågældende moduler.

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra henholdsvis modul 6 og 7, og du vil få lidt ekstra krydderi på teknikkerne. Der er en supervisionsdag til hvert modul.

Undervises af Helle Haugaard

Modul 9: KST til børn fra 0-2 år
12.-14. august 2022
Kr. 5.200,-

Der er helt særlige teknikker til babyer og større børn. Vi starter med dem til de helt små fra 0-2 år. Voksne kan bestemt også have gavn af børneteknikkerne, de har jo også været børn. Men det er modsat med børn, til dem bruger vi ikke voksen-teknikkerne, altså de teknikker som du hovedsageligt har lært indtil nu. Kraniet hos et barn består hovedsageligt af membraner det første meget lange stykke tid, så da er vores teknikker i endnu større grad væskerelateret.

Vores tilgang og arbejde med de helt små nye børn kræver særligt trænede hænder. De foregående moduler har gjort dig klar til dette.

Hvordan nærmer vi os det lille barn, og hvilke problematikker møder vi? Det er ikke bare det lille barn og dets problematikker, som vi skal tage stilling til, men også moderen og måske hele familiens tilstedeværelse og udfordringer.

Du vil lære teknikker til at afhjælpe nogle af de mest almindelige problematikker hos babyer såsom skæve kranier, kolik og andre problemer med fordøjelsen, problemer med at amme og sutte, søvnproblemer samt urolige børn eller dem som er for rolige.

Fødselsprocessen er voldsom for barnet og den kan give små eller større traumatiske komplikationer i den første levetid. Derfor er det vigtigt, at alle babyer får behandling og gerne indenfor de første par måneder så dagligdagen og nætterne kan blive så blide som muligt for både barnet og forældrene.

Undervises af Karina Remming

Du kan læse om Karina her

Modul 10: KST til børn fra 3-14 år
16.-18. september 22
Kr. 5.200,-

Efter baby og det første barnestadie kræver behandling af de ældre børn noget andet. Både teknikmæssigt og den terapeutiske tilgang. Fra 2 års alderen har barnet nogle andre behov og grænser og skabelsen af gensidig tillid er meget vigtig og fundamental for, at du kan få lov at behandle barnet. Vi tager altid udgangspunkt i, at det skal være en behagelig og positiv oplevelse for barnet. Du vil lære, hvordan du opnår gensidig tillid og respekt hos barnet.

Større børn, andre problematikker. Børnene kan nu sætte ord på deres fysiske gener såsom ondt i hovedet, ondt i maven, ondt i ørerne eller andre steder i kroppen. Desuden vil de eventuelle motoriske- og indlæringsmæssige problematikker nu vise sig, f.eks. vanskeligheder med at koordinere kroppens bevægelser, at indlære, at tale, at forstå, at koncentrere sig, og ligeledes mere psykisk relaterede problemer såsom hyperaktivitet eller det modsatte. Du vil lære teknikker til at afhjælpe alle disse tilstande. Nogle af teknikkerne kender du allerede fra de første moduler, disse lærer du nu i en endnu blidere og enklere version.

Undervises af Karina Remming

Du kan læse om Karina her

Modul 11: Supervision til KST til 0-2 og 3-14 år
29.-30. oktober 2022
Prisen er inkluderet i de pågældende moduler

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra begge børnemodulerne, modul 9 og 10, og du vil få lidt ekstra krydderi på teknikkerne. Der er en supervisionsdag til hvert modul.

Undervises af Karina Remming

Du kan læse om Karina her

Modul 12: Occipital- og temporalknoglen og kraniets pivot’er
19.-20. november 2022

Resterende datoer i 2023

Kr. 6.500,-

Teknikkerne som du lærer på dette modul og de næste 2 er meget specifikke og præcise i forhold til de tidligere moduler, som indeholder mere generelle teknikker. Hvor der tidligere var fokus på hele den pågældende knogle, skal du nu have fokus på de mindre dele af den. Dermed kan du blive så præcis i dit arbejde som muligt. Da teknikkerne er meget præcise, er de også meget effektive. De kan påvirke systemet dybere og dermed skabe ændringer hurtigere. Da du jo selv får teknikkerne, er dette modul og det næste delt i 2, så det dybe arbejde får tid til at integrere sig i dig.

Her på modulet arbejder vi primært med occipitalknoglen og temporalknoglerne med fokus på de steder, hvor der findes drejeled, såkaldte pivot’er – steder hvor knoglernes suturer skifter fra interne til eksterne vinkler.

Dette er nøglesteder, hvor kranieknoglerne kan ”skifte gear” i forhold til hinanden og dermed være med til at skabe optimal funktion og flow i kroppen. Det er i og omkring occipitalknoglen, temporalknoglen og pivot’erne at mange af de dybere problemer ofte ligger gemt såsom tinnitus, migræne, koordination/balance, nakkespændinger, angst, blodtryksproblemer, aggressivitet, ansigtslammelser, hjernerystelser, personlighedsforstyrrelser, sansebearbejdning og sprog, synet, hukommelsen og problemer omkring rygsøjlen og korsbenet. Teknikkerne er ligeledes holdningskorrigerende.

Vi arbejder med opmærksomhed på det langsomme healende og organiske flow i kroppen og kroppens egen iboende selvregulerende helbredskraft.

Vi arbejder med følgende knogler og strukturer:

Occipital, temporal, sphenoid, zygomaticus, de 6 pivot’er: C.S.M, H.M, S.S., S.P., petro basilar og petro jugular, de cervikale hvirvler, fodens knogler, nuchalligamentet, sphenopetrosalligament, ventriklerne, sacrum, lambda, occipito-mastoidsuturen, lambdasuturen, coronasuturen, tempora-parietalsuturen og TMJ.

Dette modul svarer til KST 4 på SRI samt tidligere kursusbetegnelse hos Fulcrum Institute

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Du kan læse om DeeDee her

Modul 13: Parietal,- frontal- og ansigtsknoglerne
Dato 2023
Kr. 6.500,-

Vi fortsætter det detaljerede og dybe arbejde med kranio-sakralsystemet, og du lærer nu meget præcise og specifikke teknikker til parietalknoglerne, frontalknoglerne og alle ansigtsknoglerne. Det er i disse knogler, at årsagen til en masse større problematikker ligger. Problematikker som viser sig som personligheds- og adfærdsforstyrrelser, indlæringsvanskeligheder, problemer med at tale, sanseopfattelse og forståelse, orientering, både kropslig og geografisk, hovedpiner, kæbespændinger, allergier, trigeminus neuralgi, sinus- og vejrtrækningsproblemer samt problemer med øjnene.

Det er på dette modul at du lærer de primære teknikker til Hortons hovedpine og diverse former for migræne.

Ved hjernerystelser sker der ofte kraftige læsioner på parietal- og frontalknoglerne, dem bliver der gået i dybden med her på modulet.

Vi har arbejder også på og går i dybden med følgende andre knogler og strukturer:
Maxilla, zygomaticus, sphenoid, nasal, vomer, ethmoid, palatine, lacrimal, mandibula, den metopiske sutur, bregma, den superficielle baglinje, spiralinjen, glabella og hovedchakra’et.

Teknikkerne til disse strukturer er meget specifikke og præcise, ligesom på modul 13. Dette kan bevirke at teknikkerne går dybere og dermed skaber ændringer hurtigere i kroppen.

Vi arbejder med opmærksomhed på det langsomme healende og organiske flow i kroppen og kroppens egen iboende selvregulerende helbredskraft.

Dette modul svarer til KST 5 på SRI samt tidligere kursusbetegnelse hos Fulcrum Institute

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Du kan læse om DeeDee her

Modul 14: Supervision modul 12 og 13
Dato 2023
Prisen er inkluderet i de pågældende moduler

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra modul 14 og 15, og du vil få lidt ekstra krydderi på teknikkerne. Der er en supervisionsdag til hvert modul.

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Modul 15: Kraniet og ansigtets åbninger
Dato 2023
Kr. 5.200,-

På dette modul lærer du teknikker til at forbedre vores basale behov for at kunne spise, trække vejret, tygge og synke maden optimalt. Alle teknikkerne, du lærer, er gode til at forbedre tale, vejrtrækningen, synet og kæbe-, næse- og mundhulefunktionerne. Vi arbejder med åbningerne i kraniet og ansigtet.

Slag på ansigtet, tandregulering og andet tandarbejde forplanter sig hurtigt til resten af kraniet, hvælvingen og kraniebunden. Dette kan medføre gener såsom hovedpiner, skæv bidfunktion, kæbespændinger, personlighedsændringer og depression.

Vi arbejder med følgende knogler og strukturer:
Mundhulen, maxilla, mandibula, atlas, palatine, tungen, mandlerne, hyoid, halsen, nakken, skuldre, sternum, clavicula, struben, næsen, ethmoid, vomer, sphenoid, blodcirkulationen og øjet.

Dette modul svarer til KST 6 på SRI samt tidligere kursusbetegnelse hos Fulcrum Institute

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Du kan læse om DeeDee her

Modul 16: Supervision modul 15
Dato 2023
Prisen er inkluderet i de pågældende moduler

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra modul 16.

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Modul 17: Behandling af klienter med chok/trauma
Dato 2023
Kr. 3.900,-

På modul 17 får du gode teknikker og øvelser til at hjælpe dine klienter videre fra en chok/traumesituation.
Du vil lære at forstå hvad der sker i hjernen, når vi befinder os i en chok/traumesituation i længere tid. Du vil lære at aktivere væv, som er i kollaps, samt få øvelser til at optimere vejrtrækningen og bedre grounding. Vi kommer omkring dissociering, og opmærksomheden rettes også mod, hvordan motion, livsstil og dosering kan hjælpe dine klienter videre fra en chok/traume tilstand.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

 

AFSLUTTENDE EKSAMEN

Kr. 950,-

Eksamen tager ca. 1 time og vil foregå som en behandlingssession.

Eksamen vil blive overværet af, og der vil være der vil være mundtlig feed-back fra DeeDee Schmidt-Pedersen samt enten Anette Zioni eller Helle Haugaard ligesom vi vil spørge ind til nogle af dine overvejelser i forbindelse med klientens historie og din behandling.

Du vil modtage et eksamensbevis for den fulde KST uddannelse.

Efter modul 11 har du opnået 252 lektioner i kranio-sakral terapi uddannelsen og kan dermed tage en delvejseksamen. Dette kræves for at du blive moms-fritaget hos Skat samt søge om at blive RAB-registreret af Sundhedsministeriet. Begge forudsætter at du har taget anatomi, fysiologi mm. Du kan søge om RAB-registreringen gennem Foreningen af kranio sakral-og kropsterapeuter.

>Tilmeld dig her <

KST 4 - Dato: 19.-20. november 2021, januar 2022 + supervision 19 marts 2022

Dato: 19.-20. november, 9.-10. januar 2022 + supervision 19 marts 2022
Lektioner: 40
Pris: kr. 6.750
Forudsætning: KST 1, KST 2 og KST 3

På KST 4 kurset arbejder vi primært med occipitalknoglen og temporalknoglerne med fokus på de steder, hvor der findes drejeled, såkaldte pivot’er – steder hvor knoglernes suturer skifter fra interne til eksterne vinkler. Dette er nøgle steder hvor kranieknoglerne kan ”skifte gear” i forhold til hinanden og dermed være med til at skabe optimal funktion og flow i kroppen. Det er i og omkring occipital-og temporalknoglen og pivot’erne at mange af de dybere problemer ofte ligger gemt såsom tinnitus, migræne, koordination/balance, nakkespændinger, angst, blodtryksproblemer, aggressivitet, ansigtslammelser, hjernerystelser, personlighedsforstyrrelser, sansebearbejdning og sprog, synet, hukommelsen og problemer omkring rygsøjlen og korsbenet. 

Teknikkerne på kurset er meget specifikke og præcise i forhold til teknikkerne på de tidligere KST-kurser som er mere generelle teknikker, dvs. med fokus på hele den pågældende knogle frem for en ganske lille del af den. Dette kan bevirke at teknikkerne her på KST 4 går dybere og dermed skaber ændringer hurtigere. Teknikkerne er ligeledes holdningskorrigerende.

Vi arbejder funktionelt med opmærksomhed på det langsomme healende og organiske flow i kroppen og kroppens egen iboende selvregulerende helbredskraft. 

Vi arbejder med følgende knogler og strukturer:

Occipital, temporal, sphenoid, zygomaticus, de 6 pivot’er: C.S.M, H.M, S.S., S.P., petro basilar og petro jugular, de cervikale hvirvler, fodens knogler, nuchal ligamentet, sphenopetrosal ligament, ventriklerne, sacrum, lambda, occipito-mastoid suturen, lambda suturen, corona suturen, tempora-parietal suturen og TMJ.

Kurset er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB.

Kurset undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen.

>Tilmeld dig her <

ORGAN TERAPI UDDANNELSE - Dato: 5.-6. februar, 12.-13. marts, 8.-9- april, 30. april-1. maj + 1. juli 2022

Dato: 5.-6. februar, 12.-13. marts, 8.-9. april, 30. april – 1. maj + 1. juli 2022.
Lektioner: 72
Pris: kr. 12.250
Forudsætning: Åbent for alle.

Vores organer er vores ældste og mest primitive strukturer. Deres funktion er intimt forbundet med vores almene velvære, og vores organer afspejler meget præcist kroppens egentlige tilstand. Derfor skal organerne ofte behandles før de ydre strukturer; bindevæv, knogler og muskler, for at hjælpe vores klienter med deres problematikker. I mange tilfælde opleves ved behandling af organerne, at kroppens selvkorrigerende mekanismer igangsættes, så en bred vifte af symptomer forsvinder. 

Organsystemet har en direkte indvirkning på, og essentiel betydning for nervesystemet, hormonsystemet, muskel-skeletsystemet, lymfen og blodcirkulationen. På uddannelsen gås der i dybden med samspillet mellem de psykologiske, følelsesmæssige og energetiske aspekter og der indgår teknikker til at afhjælpe bl.a.: 

Fordøjelsesbesvær, angst, vejrtrækning, spiserørsbrok, mavebrok, ryg-/nakkesmerter, albue-og skuldersmerter, knæproblemer, lændeproblemer, træthed, barnløshed, kæbespændinger, blodtryksproblemer, inkontinens, bækkenproblemer, tilbagevendende psykiske problemer, manglende sexlyst, hudproblemer, problemer med bevægeapparatet og vægtproblemer.

Uddannelsen er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB.

Uddannelsen undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen på Fulcrum Institute, Frederiksberg C.

>Tilmeld dig her <

UDDANNELSE I ANATOMI, FYSIOLOGI OG PATOLOGI

Man kan ikke klare alt selv og derfor har jeg indgået et samarbejde med Karsten Munk Akademiet hvor du får en anatomi, fysiologi og patologi (sygdomslære) uddannelse på 300 timer til RAB-godkendelse og momsfritagelse. Det er en super spændende uddannelse med naturmedicinsk grundforståelse og høj faglighed.

Du lærer de obligatoriske områder indenfor anatomi, fysiologi og patolog med afsæt i funktionel medicin og vestlig naturmedicin – især i patologidelen – det bedste fra de 2 verdener.

Uddannelsesforløbet er skræddersyet til terapeuter uden forkundskaber. De tørre facts og latinske begreber er krydret med en komplementær og holistisk vinkel, så du med det

Læs om hele uddannelsesforløbet og tilmeld dig her:  http://www.karstenmunk.dk 

Du får 10% rabat hvis du meddeler at du kommer via Fulcrum Institute.

EKSAMEN

Eksamen tager udgangspunkt i teknikker fra grunduddannelsen eller den videregående uddannelse afhængig af, hvilken eksamen du ønsker. Eksamen foregår stort set på samme måde som når du udfører en behandling i din egen praksis, med den forskel at der under eksamen vil være 2 undervisere til stede.
Vi gør opmærksom på at samtlige tilstedeværende har tavshedspligt.

Prisen for eksamen er kr. 950,-. Varighed ca. 60 minutter

Struktur og forløb:

* Præsentation af klient (model)
* Oprettelse af journal
* Evt. 5-10 minutters forberedelse af behandlingen
* Behandling:
– Eksaminanden behandler modellen med relevante teknikker
* Opfølgning på behandlingen – redegørelse for teknikvalg og selve behandlingens forløb
* Evaluering, udlevering af eksamensbevis, såfremt eksamen er bestået.

Ønsker du at komme op til eksamen, bedes du kontakte DeeDee Schmidt-Pedersen 40134524 eller mail@fulcruminsitute.dk, så finder vi en tid til dig.

Vi gør opmærksom på, at der gælder samme regler som ved afmelding til kurser.

Fulcrum Institute er godkendt som uddannelsesinstitut af Foreningen af Kranio Sakral-og Kropsterapeuter  www.kraniosakralogkropsterapeuter.dk . Foreningen har et Etisk Råd, som er foreningens klageorgan, hvortil brugere kan klage over den behandling, de har modtaget af en af foreningens medlemmer, herunder over manglende overholdelse af foreningens etiske retningslinjer. Klageorganet skal endvidere kunne behandle klager fra nuværende og tidligere medlemmer, herunder også ansøgere, vedrørende berettigelsen af forenings afgørelser i relation til medlemskab og registering. Desuden skal klageorganet behandle medlemmers klager over de af foreningen godkendte uddannelsessteder.

RAB-GODKENDELSE

For at blive RAB-godkendt skal du opfylde følgende krav som er sat af Sundhedsstyrelsen samt være medlem af en af de foreninger som Sundhedsstyrelsen har godkendt:
– 250 lektioner i primær alternativ behandling
– 50 lektioner i anden komplementær behandling
– 10 lektioner i klinikvejledning
– 300 lektioner i anatomi, fysiologi, farmakologi og basal sundhedslovgivning
– 50 lektioner i psykologi

Følgende foreninger er pt. godkendt til at RAB-godkende dig indenfor kranio-sakral terapi:

Foreningen af Kranio Sakral- og Kropsterapeuter www.kraniosakralogkropsterapeuter.dk
Foreningen af Kranio-Sakral Terapeuter  www.kstforeningen.dk
Forenede Danske Zoneterapeuter  www.fdz.dk

Der kan ske ændringer i forhold til hvilke foreninger der kan godkende dig. Hold dig opdateret på www.sst.dk

MOMSFRITAGELSE

Du kan læse om regler og procedure for ansøgning om momsfritagelse:  www.skat.dk/getFile.aspx?Id=72048

BOOK EN TID

Ring eller SMS på telefon: 4013 4524
Send en mail til: mail@fulcruminstitute.dk

Få beskeden først!

 

Få mine nye kursusdatoer samt opdateringer på mine uddannelser og kurser direkte i din mailboks, som den første.

Skriv din email og bliv tilmeldt vores Nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Kranio sakral terapi hos DeeDee Schmidt-Pedersen, Den indre Gård og Fulcrum Institute
Tips til en blødere hverdag!

Få gode råd til hvordan du kan styrke dit helbred, mindske din hverdags stress og være mere nærværende overfor dine klienter i dine behandlinger.

Bedømmelse 5/5 af 8+ StemmerfraFacebook