Kursusprogram

Som noget nyt udbyder Fulcrum Institute en hel KRANIO-SAKRAL TERAPI UDDANNELSE inklusiv anatomi, fysiologi, sygdomslære, psykologi, klinikvejledning, første hjælp mm. Alt sammen med det antal timer som du skal have for at blive moms-fritaget og RAB godkendt. Kort sagt: Hele pakken et sted – nemt og enkelt.

Se venligst 2019 programmet længere nede hvor hele forløbet er præsenteret eller gå direkte til præsentationen af uddannelsen her  .

Se hvordan du tilmelder dig til kurserne her

Kurser i 2019

ORGANMASSAGE TERAPI UDDANNELSE - Dato: 12.-13. jan mfl.

Dato: 12.-13. jan., 2.-3. feb., 2.-3. marts, 30.-31. marts og 4. maj
Lektioner: 72
Pris: 11.250 kr.
Forudsætning: Positivisme – åbent for alle

Vores organer er vores ældste og mest primitive strukturer. Deres funktion er intimt forbundet med vores almene velvære, og vores organer afspejler meget præcist kroppens egentlige tilstand. Derfor skal organerne ofte behandles før de ydre strukturer; bindevæv, knogler og muskler, for at hjælpe vores klienter med deres problematikker. I mange tilfælde opleves ved behandling af organerne, at kroppens selvkorrigerende mekanismer igangsættes, så en bred vifte af symptomer forsvinder.

Organsystemet har en direkte indvirkning på, og essentiel betydning for nervesystemet, hormonsystemet, muskel-skeletsystemet, lymfen og blodcirkulationen. På uddannelsen gås der i dybden med samspillet mellem de psykologiske, følelsesmæssige og energetiske aspekter og der indgår teknikker til at afhjælpe bl.a.:

Fordøjelsesbesvær, angst, vejrtrækning, spiserørsbrok, mavebrok, ryg-/nakkesmerter, albue-og skuldersmerter, knæproblemer, lændeproblemer, træthed, barnløshed, kæbespændinger, blodtryksproblemer, inkontinens, bækkenproblemer, tilbagevendende psykiske problemer, manglende sexlyst, hudproblemer, problemer med bevægeapparatet og vægtproblemer.
Kurset er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB.

Uddannelsen undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen hos ”Pachamama”, hjørnet af Ringstedgade og Willemoesgade, 2100 København Ø.

>Tilmeld dig her <

ALT - NATURLIG LIFTING UDDANNELSE - Dato: 18.-20. jan mfl.

Dato: 18.-20. jan., 8.-10. feb., 8.-10, marts + 11. maj.
Lektioner: 80
Pris: 11.250 kr.
Forudsætning: Positivisme – Åben for alle

På ALT – Naturlig Lifting – Ansigtsløft uden kniv Uddannelsen arbejder vi med blid bindevævsteknik på ansigtet, hovedbund, halsen og nakken. En ALT behandling består af de 6 individuelle behandling som du vil blive undervist i, en for en. Hver behandling har sin egen behandlingsprotokol.

Vi arbejder med bindevævet, meridianerne, musklerne, lymfesystemet, knoglerne og 5. og 7. kranienerver, funktionen af disse to kranienerver er meget vigtige for ansigtsmimikken.
Kollagenet og hyaluronsyren, som naturligt findes i huden, aktiveres under behandlingen, Hyaluronsyren blødgær stivnet væv og kollagenet er vævsfylderen, der hjælper ansigtets muskulatur til at få sin naturlige fylde. Alt dette sker, når vævet bearbejdes med fingrene og resultatet er et mere symmetrisk og levende, naturligt, afslappet og imødekommende udtryk. Huden bliver mere elastisk og musklerne mere spændstige. De fine linjer og rynker bliver glattet ud for slet ikke at tale om diverse gener, der kan løsnes op for og som sidegevinst giver en dejlig afslappet krop.

Hvert øjeblik i vores liv former vi, ofte ubevidst, et ansigtsudtryk, som udtrykker vores følelser i det pågældende øjeblik. Ansigtet afspejler ikke bare hvordan vi har det lige nu, det går meget dybere da musklerne og bindevævet også afspejler og husker vores livsforløb. Svære psykiske og fysiske oplevelser og traumer efterlader sig deres spor og hos mange mennesker ses en afblomstret maske som kan udtrykke træthed, sorg, angst eller irritation.
Ansigtet er det første som vi møder, kommunikerer og konfronterer omverdenen med, der hvor vi eksponerer vores indre følelser og selv.

Med ALT bearbejder vi alt det påvirkede væv, som er stivnet i en følelse og spænding, således at ansigtet og personen slipper de gamle tyngende følelser og får kapaciteten tilbage til at opleve alle de følelser som hører livet til her og nu. Ansigtets væv kommer i balance og dermed kommer også livet mere i balance.
Og hvem kunne ikke tænke sig at komme til at se friskere ud, få glæden tilbage, glattet de fine linjer ud og få et generelt løft af ansigtet samtidig med, at ansigtet bliver levende og velværet i kroppen øges?

ALT kan bl.a. afhjælpe kæbespændinger og andre problemer med bidefunktionen, migræne, forskellige former for hovedpine, vejrtræknings- og åndedrætsproblemer, symptomer efter piskesmæld, depression, bihuleproblemer, stress, arvæv i ansigtet og på halsen, ansigtslammelser, synkebesvær, tinnitus, trigeminus neuralgi, tandproblematikker efter bøjleforløb og operationer. Desuden er ALT et fantastisk redskab til at få blødere, klarere og større skala på tonerne, oplagt til sangere og andre som bruger deres stemmer meget.

Der undervises alle dage kl 9 – 16.

Kurset er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB.

Kursisterne undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen hos ”Pachamama”, hjørnet af Ringstedgade og Willemoesgade, 2100 København Ø.

>Tilmeld dig her <

KRANIO-SAKRAL TERAPI UDDANNELSE - Dato: 16-17. marts mfl.

Fulcrum Institute udbyder en fuld Kranio-Sakral Terapi Uddannelse, som ligeledes inkluderer anatomi, fysiologi, sygdomslære, klinikvejledning, psykologi, første hjælp mm. Hvis du ønsker at tage anatomi mm. i andet regi eller allerede har det, bliver det inkluderet i endeligt eksamenscertifikat ved forevisning af eksamensbevis.

Den fulde pakke indeholder alle de kendte teknikker inden for blid bio-mekanisk og energetisk kranio-sakral terapi, behandlingsprincipper, som efter vores mening, hænger uløseligt sammen, supplerer hinanden og er vigtige at forstå både sammen og hver for sig.

Selve kranio-sakral terapi delen af uddannelsen er på 400 lektioner.

Hele KST-uddannelsen strækker sig over ca. 2 år, fra modul 1 til den afsluttende eksamen. Der er undervisning ca. 1 gang om måneden, med ”fri” i juli og december. Hvert undervisningsmodul strækker sig over 2-4 dage, og du skal forberede dig på, at forløbet er intensivt samt, at du øver dig mellem modulerne. Modulerne ligger omkring weekender.

Hvert modul veksler mellem relevant teori, anatomi og praksis.

Fulcrum Institute har indgået en aftale med Karsten Munk Akademiet vedrørende den eksterne undervisning af anatomi, fysiologi, sygdomslære mm. Undervisningen og pensum er på sygeplejeniveau. Der starter nye hold op i Kbh. januar 2019. Du kan med fordel starte op da. Læs mere på www.karstenmunk.dk. Du får 10% rabat, hvis du meddeler, at du kommer fra Fulcrum Institute.

Anatomi, fysiologi mm kan tages før, under eller efter KST-forløbet.

KST uddannelsens afsluttende eksamen ligger efter afslutning af sidste modul.

Der undervises kl. 9-16 alle dage, bortset fra på modul 3, hvor der undervises kl. 9.-17.

Der bliver serveret kaffe og te, økologisk (så vidt det er muligt) frugt, grønt, brød og lidt sødt i formiddagspausen, kaffe, te og lidt godt til eftermiddagspausen. Frokost er ikke inkluderet.

Du vil blive undervist af de samme 3-4 undervisere gennem hele uddannelsen. Kompetente og dygtige undervisere, som besidder den nyeste viden inden for deres område, og som sætter en stor ære i at skabe rammer, hvor du kan føle dig tryg til at gennemgå den udvikling og udfolde det potentiale, som netop du er i besiddelse af.

Du vil blive fulgt til dørs og blive hjulpet til at være så godt rustet som muligt som KST behandler. Ud over teknikker vil du også lære kommunikationen mellem hænder og væv og blive trænet i at mærke kroppens subtile signaler via berøring, iagttagelse, opmærksomhed og bevidsthed. Du vil blive trænet i forskellige berøringstilgange og -metoder som fundament for at gå videre til det næste modul og dermed næste trin i uddannelsen. Du vil også lære om det at være behandler, som ikke omhandler teknikdelen, men det at møde mennesket, lytte og vide, at vi alle er forskellige, og derfor er der heller ikke to behandlinger som er ens.

Der vil være tæt kontakt med underviserne under hele uddannelsen.

Modulerne kan tages enkeltvis eller som led i KST-uddannelsen. Modulerne tages i kronologisk orden og betales senest 3 uger før modulets start. Med undtagelse af modul 1 er der i modulprisen inkluderet en supervisionsdag til hvert modul, som ligger noget tid efter det pågældende modul, så du har tid til at øve dig og finde ud af, hvor det er netop du har brug for supervision.

Hvis du allerede har taget noget af KST-uddannelsen f.eks på SRI, da kontakt mig venligst for en merit ordning. Du kan også vælge at genopfriske modulerne. Dette kan du gøre til halv pris.

Ud over uddannelsesprisen skal du regne med udgiften til et kranie på ca. 2.000. Den anbefalede model vil blive præsenteret ved uddannelsen start. Fulcrum Institute har en rabatordning hos Eanatomi.dk.

Der er max. 12 deltagere på hvert modul.

Uddannelsesforløbet er som følger:

Modul 1: Basis – Det Blide Tryk

16-17 marts 2019 kr. 2.500

Du vil blive introduceret til de helt grundlæggende principper og basale teknikker, som gennem det meget blide tryk skaber kontakt til kroppens væv. Disse principper og teknikker er fundamentet for det videre KST-arbejde.

Du lærer at skabe kontakt og tune ind, sanse, lytte og se kroppen for derved at begynde at udvikle dit terapeutiske nærvær.

Undervises af Anette Zioni

Du kan læse om Anette her

Modul 2: Kranio-sakral systemet, hjernen og vejrtrækningen Supervisionsdag 30 aug. 2019

5-7 april 2019 kr. 5.000

Her lærer du om baggrunden og historien bag kranio-sakral terapien, kranio-sakral systemet og dets betydning for kroppens funktioner, nervesystemet, hjernen og membranerne. Du bliver introduceret til kraniets rytme, lærer at lytte og tune ind til kranio-sakral systemet samt lærer simple og grundlæggende teknikker til at arbejde med de øverste nakkehvirvler, forbedre vejrtrækningen og afhjælpe stress i kroppen.

Dette modul svarer til KST 1 på SRI.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 3: Bindevævs Teknik – Fascia Release Supervisionsdag 31. aug. 2019

3-5 maj 2019 kr. 5.000

Bindevævs Teknik også kendt som Fascia Release og Rosenberg Teknik, er en effektiv og blid form for behandling af alt kroppens væv. Den nyeste forskning viser, at spændinger ikke sidder i musklerne, men i bindevævet også kaldet fascia, som udgør en stor procentdel af kroppen og som omgiver alle vores muskler, organer, knogler, nerver mm.

Du lærer, med lette og præcise tryk og teknikker, at arbejde i det lag og den dybde af kroppen, hvor spændingerne har årsag samt at mærke spænding og afspænding i vævet.

Du lærer om bindevævets magiske og omfattende univers og får en masse teknikker til at behandle via triggerpunkterne, straps og bindevævsbanerne, som skaber vores bevægelsesmønster i kroppen (Anatomi Trains). Desuden lærer du at behandle arvæv på en meget enkelt og effektiv måde. Teknikkerne kan bruges på hele kroppen på folk i alle aldre samt dyr.

Bindevævs Teknik er et rigtigt godt redskab til bl.a. at afhjælpe muskelspændinger, stivhed i kroppen, nakke-, ryg- og lændesmerter, bækkenløsning, hovedpine, ledsmerter samt dårlig kropsholdning.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 4: Rygsøjlen, kraniebunden og ansigtet Supervisionsdag 1. sept. 2019

21-23 juni 2019 kr. 5.000

Vi fortsætter med at fordybe os i sansningen af de fysiske strukturer i kranio-sakral systemet og opbygger en fortrolighed med palperingen af disse. Der bygges videre med kranio-sakral teknikker til bl.a rygsøjlen og du lærer om forbindelsen fra halebenet til vomerknoglen i næsen. Du lærer mere om knoglerne og suturerne i kraniet og cerebrospinalvæskens betydning og sansningen af dens flow. Cerebrospinalvæsken er den væske som giver næring til hjernen og rygmarvsnerverne. Du vil desuden blive introduceret til spheno-occipital leddet, leddet mellem sphenoidal- og occipital knoglen. Et meget vigtigt led som vi fokuserer på i modul 6.

Dette modul svarer til KST 2 på SRI

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 5: Supervision modul 2,3 og 4

30 aug. – 1. sept. 2019 Prisen er inkluderet i de pågældende moduler.

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra henholdsvis modul 1, 2 og 3. Der er en supervisionsdag til hvert modul.

Undervises af Helle Haugaard

Modul 6: Kraniebasen med fokus på spheno-occipital leddet Supervisionsdag jan. 2020

20.-22. sept 2019 kr. 6.250

Dette modul har sit fokus i kraniebunden og er en fortsat træning i at palpere disse subtile bevægelser. Du vil begynde at lære sphenoidalknoglen, også kaldet ”kraniets motor” at kende, og sammen fordyber vi os i spheno-occipital-leddet, dets betydning og sammenhæng mellem dette og hele kroppen. Dette sensitive område kan have en stor betydning for, hvordan hele kraniet bevæger sig, og det er et meget centralt område i kraniets fysiske struktur. Spheno-occipital-leddet åbner og lukker sig, drejer sig og bevæger sig fra side til side i en organisk 3-dimentionel bevægelse som en sommerfugl. Leddet fungerer som et naturligt fulcrum (omdrejningspunkt) for bevægelserne i kraniebunden og rygsøjlen.

Spheno-occipital-leddet kan låse sig i forskellige læsioner, som kan skabe ubalance i hele kroppen samt i den følelsesmæssige tilstand. Disse læsioner beskrev Dr. Sutherland (grundlæggeren af kranio-sakral terapi) i sit tidlige arbejde, og de danner grundlaget for den bio-mekaniske metode. En læsion opstår, når bevægelsen omkring det naturlige fulcrum organiserer sig anderledes pga. en udefrakommende kraft. Læsionerne kan opstå under fødslen eller efter fysiske og psykiske traumer.

På kurset undervises i at skelne mellem de forskellige læsioner og tilstande i spheno-occipital-leddet gennem palpering og sansning. Alle kranier bevæger sig forskelligt, og det er vigtigt at kunne palpere disse unikke nuancer.

Dette modul svarer til KST 3 på SRI

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 7: Rygsøjlen, meridianerne og bonebending Supervisionsdag jan 2020

8-10 nov 2019 kr. 5.000

Du har nu en masse af de grundlæggende principper og teknikker indenfor kranio-sakral terapien på plads. Vi arbejder videre med kroppens struktur med fokus på rygsøjlens top og bund, spheno-occipital-leddet og introducerer lære om meridianerne og bonebending.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 8: Supervision modul 6 og 7 Prisen er inkluderet i de pågældende moduler.

2 dage jan 2020

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra henholdsvis modul 6 og 7, og du vil få lidt ekstra krydderi på teknikkerne. Der er en supervisionsdag til hvert modul.

Undervises af Helle Haugaard

Modul 9: KST til børn fra 0-2 år Supervisionsdag april 2020

3 dage feb 2020 kr. 5.000

Der er helt særlige teknikker til babyer og større børn. Vi starter med dem til de helt små fra 0-2 år. Voksne kan bestemt også have gavn af børneteknikkerne, de har jo også været børn. Men det er modsat med børn, til dem bruger vi ikke voksen-teknikkerne, altså de teknikker som du hovedsageligt har lært indtil nu. Kraniet hos et barn består hovedsageligt af membraner det første meget lange stykke tid, så da er vores teknikker i endnu større grad væskerelateret.

Vores tilgang og arbejde med de helt små nye børn kræver særligt trænede hænder. De foregående moduler har gjort dig klar til dette.

Hvordan nærmer vi os det lille barn, og hvilke problematikker møder vi? Det er ikke bare det lille barn og dets problematikker, som vi skal tage stilling til, men også moderen og måske hele familiens tilstedeværelse og udfordringer.

Du vil lære teknikker til at afhjælpe nogle af de mest almindelige problematikker hos babyer såsom skæve kranier, kolik og andre problemer med fordøjelsen, problemer med at amme og sutte, søvnproblemer samt urolige børn eller dem som er for rolige.

Fødselsprocessen er voldsom for barnet og den kan give små eller større traumatiske komplikationer i den første levetid. Derfor er det vigtigt, at alle babyer får behandling og gerne indenfor de første par måneder så dagligdagen og nætterne kan blive så blide som muligt for både barnet og forældrene.

Undervises af Anette Zioni

Du kan læse om Anette her

Modul 10: KST til børn fra 3-14 år Supervisionsdag april 2020

3 dage marts 2020 kr. 5.000

Efter baby og det første barnestadie kræver behandling af de ældre børn noget andet. Både teknikmæssigt og den terapeutiske tilgang. Fra 2 års alderen har barnet nogle andre behov og grænser og skabelsen af gensidig tillid er meget vigtig og fundamental for, at du kan få lov at behandle barnet. Vi tager altid udgangspunkt i, at det skal være en behagelig og positiv oplevelse for barnet. Du vil lære, hvordan du opnår gensidig tillid og respekt hos barnet.

Større børn, andre problematikker. Børnene kan nu sætte ord på deres fysiske gener såsom ondt i hovedet, ondt i maven, ondt i ørerne eller andre steder i kroppen. Desuden vil de eventuelle motoriske- og indlæringsmæssige problematikker nu vise sig, f.eks. vanskeligheder med at koordinere kroppens bevægelser, at indlære, at tale, at forstå, at koncentrere sig, og ligeledes mere psykisk relaterede problemer såsom hyperaktivitet eller det modsatte. Du vil lære teknikker til at afhjælpe alle disse tilstande. Nogle af teknikkerne kender du allerede fra de første moduler, disse lærer du nu i en endnu blidere og enklere version.

Undervises af Anette Zioni

Du kan læse om Anette her

Modul 11: Supervision til KST til 0-2 og 3-14år Prisen er inkluderet i de pågældende moduler

2 dage april 2020

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra begge børnemodulerne, modul 9 og 10, og du vil få lidt ekstra krydderi på teknikkerne. Der er en supervisionsdag til hvert modul.

Undervises af Anette Zioni

Modul 12: Occipital- og temporalknoglen og kraniet pivot’er Supervisionsdag okt 2020

2 dage aug 2020

2 del

2 dage aug 2020 kr. 6.250

Teknikkerne som du lærer på dette modul og de næste 2 er meget specifikke og præcise i forhold til de tidligere moduler, som indeholder mere generelle teknikker. Hvor der tidligere var fokus på hele den pågældende knogle, skal du nu have fokus på de mindre dele af den. Dermed kan du blive så præcis i dit arbejde som muligt. Da teknikkerne er meget præcise, er de også meget effektive. De kan påvirke systemet dybere og dermed skabe ændringer hurtigere. Da du jo selv får teknikkerne, er dette modul og det næste delt i 2, så det dybe arbejde får tid til at integrere sig i dig.

Her på modulet arbejder vi primært med occipitalknoglen og temporalknoglerne med fokus på de steder, hvor der findes drejeled, såkaldte pivot’er – steder hvor knoglernes suturer skifter fra interne til eksterne vinkler.

Dette er nøglesteder, hvor kranieknoglerne kan ”skifte gear” i forhold til hinanden og dermed være med til at skabe optimal funktion og flow i kroppen. Det er i og omkring occipitalknoglen, temporalknoglen og pivot’erne at mange af de dybere problemer ofte ligger gemt såsom tinnitus, migræne, koordination/balance, nakkespændinger, angst, blodtryksproblemer, aggressivitet, ansigtslammelser, hjernerystelser, personlighedsforstyrrelser, sansebearbejdning og sprog, synet, hukommelsen og problemer omkring rygsøjlen og korsbenet. Teknikkerne er ligeledes holdningskorrigerende.

Vi arbejder med opmærksomhed på det langsomme healende og organiske flow i kroppen og kroppens egen iboende selvregulerende helbredskraft.

Vi arbejder med følgende knogler og strukturer:

Occipital, temporal, sphenoid, zygomaticus, de 6 pivot’er: C.S.M, H.M, S.S., S.P., petro basilar og petro jugular, de cervikale hvirvler, fodens knogler, nuchal ligamentet, sphenopetrosal ligament, ventriklerne, sacrum, lambda, occipito-mastoid suturen, lambda suturen, corona suturen, tempora-parietal suturen og TMJ.

Dette modul svarer til KST 4 på SRI samt tidligere kursusbetegnelse hos Fulcrum Institute

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Du kan læse om DeeDee her

Modul 13: Parietal- frontal og ansigtsknoglerne – 1 del Supervisionsdag okt 2020

2 dage sept 2020

2 del

2 dage sept 2020 kr. 6.250

Vi fortsætter det detaljerede og dybe arbejde med kranio-sakral systemet, og du lærer nu meget præcise og specifikke teknikker til parietalknoglerne, frontalknoglerne og alle ansigtsknoglerne. Det er i disse knogler, at årsagen til en masse større problematikker ligger. Problematikker som viser sig som personligheds- og adfærdsforstyrrelser, indlæringsvanskeligheder, problemer med at tale, sanseopfattelse og forståelse, orientering, både kropslig og geografisk, hovedpiner, kæbespændinger, allergier, trigeminus neuralgi, sinus- og vejrtrækningsproblemer samt problemer med øjnene.

Det er på dette modul at du lærer de primære teknikker til Hortons hovedpine og diverse former for migræne.

Ved hjernerystelser sker der ofte kraftige læsioner på parietal- og frontalknoglerne, dem bliver der gået i dybden med her på modulet.

Vi har arbejder også på og går i dybden med følgende andre knogler og strukturer:

Maxilla, zygomaticus, sphenoid, nasal, vomer, ethmoid, palatine, lacrimal, mandibula, den metopiske sutur, bregma, den superficielle baglinje, spiralinjen, glabella og hovedchakra’et.

Teknikkerne til disse stukturer er meget specifikke og præcise, ligesom på modul 13. Dette kan bevirke at teknikkerne går dybere og dermed skaber ændringer hurtigere i kroppen.

Vi arbejder med opmærksomhed på det langsomme healende og organiske flow i kroppen og kroppens egen iboende selvregulerende helbredskraft.

Dette modul svarer til KST 5 på SRI samt tidligere kursusbetegnelse hos Fulcrum Institute

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Du kan læse om DeeDee her

Modul 14: Supervision modul 13 og 14 Prisen er inkluderet i de pågældende moduler

2 dage okt 2020

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra modul 14 og 15, og du vil få lidt ekstra krydderi på teknikkerne. Der er en supervisionsdag til hvert modul.

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Modul 15: Kraniet og ansigtets åbninger Supervisionsdag jan 2021

3 dage nov 2020 kr. 5.000

På dette modul lærer du teknikker til at forbedre vores basale behov for at kunne spise, trække vejret, tygge og synke maden optimalt. Alle teknikkerne, du lærer, er gode til at forbedre tale, vejrtrækningen, synet og kæbe-, næse- og mundhulefunktionerne. Vi arbejder med åbningerne i kraniet og ansigtet.

Slag på ansigtet, tandregulering og andet tandarbejde forplanter sig hurtigt til resten af kraniet, hvælvingen og kraniebunden. Dette kan medføre gener såsom hovedpiner, skæv bidfunktion, kæbespændinger, personlighedsændringer og depression.

Vi arbejder med følgende knogler og strukturer:

Mundhulen, maxilla, mandibula, atlas, palatine, tungen, mandlerne, hyoid, halsen, nakken, skuldre, sternum, clavicula, struben, næsen, ethmoid, vomer, sphenoid, blodcirkulationen og øjet.

Dette modul svarer til KST 6 på SRI samt tidligere kursusbetegnelse hos Fulcrum Institute

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Du kan læse om DeeDee her

Modul 16: Supervision modul 16 Prisen er inkluderet i de pågældende moduler

1 dag jan 2021

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra modul 16.

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Modul 17: Behandling af klienter med særlige behov

3 dage feb 2021 Kr. 3.750

Beskrivelse følger

Undervises af Henrik Bruhn

AFSLUTTENDE EKSAMEN

marts 2021 kr. 950

Eksamen tager ca. 1 time og vil foregå som en behandlings session.

Eksamen vil blive overværet af, og der vil være der vil være mundtlig feed-back fra DeeDee Schmidt-Pedersen samt enten Anette Zioni eller Helle Haugaard ligesom vi vil spørge ind til nogle af dine overvejelser i forbindelse med klientens historie og din behandling.

Du vil modtage et eksamensbevis for den fulde KST uddannelse.

Efter modul 11 har du opnået 252 lektioner i kranio-sakral terapi uddannelsen og kan dermed tage en delvejseksamen. Dette kræves for at du blive moms-fritaget hos Skat samt søge om at blive RAB-registreret af Sundhedsministeriet. Begge forudsætter at du har taget anatomi, fysiologi mm. Du kan søge om RAB-registreringen gennem Foreningen af kranio sakral-og kropsterapeuter.

Stort tillykke! Du er nu kranio-sakral terapeut!

>Tilmeld dig her <

KST 5 - Dato: 3.-4. april mfl.

Dato: 3.-4. april., 10.-11. april og 12. maj
Pris: kr. 6.250
Forudsætning:  KST 1. , KST 2 og KST 3

På KST 5 arbejder vi med parietalknoglerne, frontalknoglen og alle ansigtsknoglerne. Det er i disse knogler at årsagen ofte ligger til en masse større problematikker. Problematikker som viser sig som personligheds- og adfærdsforstyrrelser, indlæringsvanskeligheder, problemer med at tale, sanseopfattelse og forståelse, orientering, både kropslig og geografisk, hovedpiner, købespændinger, allergier, trigeminus neurologi, sinus- og vejrtrækningsproblemer samt problemer med øjnene.

Det er her på KST 5 at du lærer de primære teknikker til Hortons hovedpine og diver genre af migræne.

Ved hjernerystelser sker der ofte kraftige læsioner på parietal- og frontalknoglerne, dem bliver der gået i dybden med her på kurset.

Vi arbejder også på og går i dybden med følgende andre knogler og strukturer:

Maxilla, zygomaticus, sphenoid, nasal, vomer, ethmoid, lacrimal, mandibula, den metopiske suture, bregma, den superficielle baglinje, spirallinjen, glabella og hovedchaka’et.

Teknikkerne på KST 5 er meget specifikke og præcise, ligessom på KST 4 og 6. Dette bevirker at de går dybere og dermed skaber ændringer hurtigere i kroppen.

Vi arbejder med opmærksom på det langsomme healende og organiske flow i kroppen og kroppens egen iboende selvregulerende helbredskraft.

Kursisterne undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen på Fulcrum Institute, Ringstedgade 8, kld. 2100 København Ø.

 

CHARLES RIDLEY FOREDRAG OG MEDITATION - Dato: 23. april

Dato: 23. april kl 18:30 – 21.
Pris: Early Bird kr. 300 (inden 1. nov 2018)
Forudsætning: Åbent for alle

Det er en stor glæde at kunne byde Charles Ridley velkommen tilbage til Danmark i 2019 efter vi afholdte hans første kurser, som var en forrygende succes i maj 2018.

I 1973 oplevede Charles Ridley for første gang, at få en øget bevidsthed som følge af hans første kranio-sakral session. Denne øgede bevidsthed havde en varighed på 30 dage. De næste 20 år studerede han hos osteopat Dr. M.B DeJarnette, som selv var student hos grundlæggeren af den bio-dynamiske kranio-sakral terapi, Dr. William G. Sutherland. Charles har ligeledes studeret hos Dr. Marc Pick, Dr. Viola Frymann og Dr. John Upledger.

Sammen med Ronald Hoffman MD., grundlagde han i 1985 The Whole Life Medical Center, som er et integreret holistisk medicinsk center på Manhattan, N.Y. Charles grundlagde sin egen skole, Dynamic Stillness i 2000, hvor han startede den 1-årige Stillness Touch® Mentor uddannelse. Før det var han lære på Milne Institute.
Charles har skrevet 5 bøger og bor i dag i Mexico.

På foredragsaftenen vil han fortæller om Stillness Touch® samt guider en meditation.
Essensen af hans meditation tager afsæt i at søge ind i vores hjerte og fornemme den stilhed, vi hver især indeholder. Han guider os ind til vores embryologi stadie – vores allerførste væren -, hvor alle dele af kroppen bliver skabt, og inden nervesystem begynder at tage over.
Charles Ridley vil blandt andet berøre vigtigheden af kroppens allignment, hvorved bækken, 3. ventrikel*, krone chakret og hjertet bliver forbundet for på denne måde at skabe en balance og stilhed i sig selv, som kan være gavnlig ved for eksempel mindfulness, yoga og som terapeut.

“By orienting your awareness inwardly and letting it drop into the heart as a daily sitting practice, you may realize the subtle inner breathing radiance that emanates from your heart. Meanwhile, you connect with your Eros that wells from the depths of pelvis and unite it with your heart radiance. When you unite the head, heart, and pelvic essences it creates an alchemical substance that Buddhists call innate bliss. Innate bliss is the wisdom of the body, a highly illuminative consciousness that suffuses your subtle body with pulsing waves of erotic breath that caress your cells, softens your body armor, releases the subtle body’s knots, and frees the emotions stored in your body that create the inner war that is responsible for unconscious recoil of your awareness away from love.

Through a deep sensing of innate bliss with the whole of your attention on the innerness of your being, it dissolves your sense of separation. Innate bliss unites your fragmented consciousness that is created by ego’s control of the three primary centers of the body. When fragmented, the three primary body centers express the inner war; this is the shadow side of our soul forces related to thinking, feeling, and will. The shadow of thinking is doubt, the heart shadow is hatred, and in the pelvis the shadow of the will is a fear to act.

A regular daily inner sitting practice gradually transmutes the shadow in all three centers. Innate bliss softly melts areas of trapped Eros that create the subtle body “knots” that recoil awareness from love. Once these knots melt, the central channel or midline opens, and the three centers harmonize and reunite on a higher level of coherence until body becomes suffused with the vibrant silence of love.”

Læs mere om Charles Ridley her: www.dynamicstillness.com samt se interview med ham på Youtube: www.youtube.com/watch?v=ybpA3T42NUY

Kurset undervises på et letforståeligt engelsk af Charles Ridley i EmpowerHouse, India Kaj 10, 2100 København Ø.
Tilmelding til: mail@fulcruminstitute.dk
Betaling: Danske Bank Reg.nr. 0440 kontonummer 4642723391

CHARLES RIDLEY WORKSHOP - Dato: 24.-25. april

STILLNESS TOUCH® INTRO WORKSHOP

Dato: 24.-25. april
Lektioner: 16
Pris: Early Bird kr. 3.200 (kr 3.700 efter 1. nov 2018)
Forudsætning: Åben for alle

Charles Ridley kommer til København igen og afholder denne gang en Stillness Touch® intro workshop for dig som er behandler eller terapeut uden bio-dynamisk KST baggrund, for dig med ingen behandler baggrund samt for dig som har anden bio-dynamisk baggrund end Stillness Touch® eller for dig som bare gerne vil have genopfrisket principperne inden for Stillness Touch® og dykke dybere. Med andre ord: for alle og er en enestående mulighed for at opleve Charles Ridley samt deltage i hans fantastiske workshop.

Stillness Touch© er en ikke-medicinsk tilgang til kroppen, men en evolutionær model til manuelt at kontakte kroppen således, at de kan restituere sig ved hjælp af sin egen iboende helbredsplan og visdom.

Kroppen er naturligt funderet i og af kærlighed, og Stillness Touch© forbinder dig til bevidst at opleve denne ubetingede kærlighed.

Her på workshoppen bliver de grundlæggende principper forklaret og tilgangen hertil som vil gøre det muligt for dig, at have tillid, tryghed og frihed til at være i dit eget indre sansesystem. Ved berøringen opstår en proces, hvori der er kommunikation imellem visdommen i klientens krop og visdommen i behandlerens krop.

På denne 2 dages workshop vil du lære:

  • Stillness meditationer
  • Hvordan du forbinder dig til kroppens midtlinje
  • Hvordan hele kroppen umærkeligt kan trække vejret
  • Hvordan du inderst inde i kroppen oplever forskellige nuancer af tilstande i takt med din bevidsthed udvides
  • Forskellige måder at være i kroppens inderste centre: hoved, hjerte og mave.

Ved at kombinere disse øvelser og lade det være som er, lærer du at videregive essensen af ubetinget kærlighed til dig selv og andre.

Charles Ridley er forfatter til Stillness: Biodynamic Cranial Practice and the Evolution of consciousness. Han giver sessioner, underviser og er grundlæggeren af the Dynamic Stillness School.

Læs mere om Charles Ridley her: samt se interview med ham på Youtube

Kurset er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB.

Kurset undervises på et letforståeligt engelsk af Charles Ridley i EmpowerHouse, India Kaj 10, 2100 København Ø.

Tilmelding til: mail@fulcruminstitute.dk

Betaling: Danske Bank Reg nr. 0440 konto nr. 4642723391

>Tilmeld dig her <

CHARLES RIDLEY WORKSHOP Advanced - Dato: 26.-28. april

Advanced Stillness Touch® For the Evolution of Consciousness ”Facing your Grail Wound” – A shadow work class.

Dato: 26.-28. april
Lektioner: 24
Pris: Early Bird kr. 4.800 (kr. 5.300 efter 1. nov. 2018)
Forudsætning: BCT-Stillness Touch® Initiatory, BCT – Stillness Touch® Mentor Uddannelse eller tidligere kursus med Charles Ridley. Dog ikke kun Stillness Touch® intro kurset.

Charles Ridley kommer til København igen med efterfølgeren til hans Stillness Touch® workshop ” SA node of the Heart as Organ of Perception” 

This class​ explores the descent of consciousness (​ Shiva) into your cells to unite body with Love ​(Shakti). ​ For this depth of embodiment to occur, you have to thoroughly navigate the hidden aspects of shadow that prevent the embodiment of Pure Consciousness that will naturally unite with Universal Love ​in the body.

When we remain present and can​ feel our deepest emotional intensity, it transmutes to unwavering ​ presence​ by which we can face, recognize, accept, be with, open to, and ​ identify​ with shadow created by the ​Core Erotic Wound, or​ Grail Wound.

Core Erotic Wound or Grail Wound​ is​ possibly the most painful event of our life. It is the first time that we were abruptly separated from our Eros at an early age. The onset of the ​Core Erotic Wound not only fragments our consciousness, it also creates our personality structure that defends against Wholeness. The ​Grail Wound imprints a deep hidden terror that separates and recoils our awareness away from a bodily union of Pure Consciousness with Universal Love. This unconscious recoil is innocent: ego is terrified that if it opens to Love it will reexperience the unbearable pain of the ​ Core Erotic Wound.

One of the effects of the​ Core Erotic Wound is it distributes patterns of armor in the body and ​ ground substance that create our personality structure which expresses specific behaviors to avoid the free flow of Eros in the body.

​​In ​the previous class we practiced the disposition.

Disposition means orienting inwardly and sense what is present, while you let it be, leave it as it is, and let go into open-hearted repose in ‘don’t know.’

In this class we will add: Sensually unite Consciousness and Love in the body, while you fully identify with your shadow’s expressions, especially the deepest, hidden, most feared and dreaded.

Læs mere om Charles Ridley her: samt se interview med ham på Youtube

Kurset er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB.

Kurset undervises på et letforståeligt engelsk af Charles Ridley i EmpowerHouse, India Kaj 10, 2100 København Ø.

Tilmelding til: mail@fulcruminstitute.dk

Betaling: Danske Bank reg. nr. 0440 kontonr. 4642723391

>Tilmeld dig her <

BINDEVÆV TEKNIK - FASCIA RELEASE - Dato: 3.-5. maj mfl.

Dato: 3.-5. maj og 31. august
Lektioner: 32
Pris: kr. 5.000
Forudsætning: Åbent for alle.

 Bindevævs Teknik også kendt som Fascia Release og Rosenberg Teknik, er en effektiv og blid form for behandling af alt kroppens væv. Den nyeste forskning viser, at spændinger ikke sidder i musklerne, men i bindevævet, også kaldet fascia som udgør en stor procentdel af kroppen og som omgiver alle vores muskler, organer, knogler, nerver mm.

Du lærer, med lette og præcise tyk og teknikker, at arbejde i det lag og den dybde af kroppen hvor spændinger har årsag samt at mærke spænding og afspænding i vævet.

Du lærer om bindevævets magiske og omfattende univers og får en masse teknikker til at behandle via triggerpunkterne, straps og bindevævsbanerne, som skaber vores bevægelsesmønster i kroppen (Anatomy Trains). Desuden lærer du at behandle arvæv på en meget enkelt of effektiv måde. Teknikkerne kan bruges på hele kroppen, på folk i alle aldre og på dyr.

 

Bindevævs Teknik er et rigtig godt redskab til bl.a. at afhjælpe muskelspændinger, stivhed i kroppen, nakke-, ryg- og lændesmerter, bækkenløsning og hovedpine, ledsmerter samt dårlig holdning.

Kurset undervises af Helle Haugaard på Fulcrum Institute, Ringstedgade 8, kld. 2100 København Ø.

>Tilmeld dig her <

ALT - NATURLIG LIFTING UDDANNELSE - Dato: 23.-25. aug mfl.

Dato: 23.-25. aug, 27.-29. sept. 25.-27. okt. + 16. nov.
Lektioner: 80
Pris: 11.250 kr.
Forudsætning: Positivisme – Åben for alle

På ALT – Naturlig Lifting – Ansigtsløft uden kniv Uddannelsen arbejder vi med blid bindevævsteknik på ansigtet, hovedbund, halsen og nakken. En ALT behandling består af de 6 individuelle behandling som du vil blive undervist i, en for en. Hver behandling har sin egen behandlingsprotokol.

Vi arbejder med bindevævet, meridianerne, musklerne, lymfesystemet, knoglerne og 5. og 7. kranienerver, funktionen af disse to kranienerver er meget vigtige for ansigtsmimikken.
Kollagenet og hyaluronsyren, som naturligt findes i huden, aktiveres under behandlingen, Hyaluronsyren blødgær stivnet væv og kollagenet er vævsfylderen, der hjælper ansigtets muskulatur til at få sin naturlige fylde. Alt dette sker, når vævet bearbejdes med fingrene og resultatet er et mere symmetrisk og levende, naturligt, afslappet og imødekommende udtryk. Huden bliver mere elastisk og musklerne mere spændstige. De fine linjer og rynker bliver glattet ud for slet ikke at tale om diverse gener, der kan løsnes op for og som sidegevinst giver en dejlig afslappet krop.

Hvert øjeblik i vores liv former vi, ofte ubevidst, et ansigtsudtryk, som udtrykker vores følelser i det pågældende øjeblik. Ansigtet afspejler ikke bare hvordan vi har det lige nu, det går meget dybere da musklerne og bindevævet også afspejler og husker vores livsforløb. Svære psykiske og fysiske oplevelser og traumer efterlader sig deres spor og hos mange mennesker ses en afblomstret maske som kan udtrykke træthed, sorg, angst eller irritation.
Ansigtet er det første som vi møder, kommunikerer og konfronterer omverdenen med, der hvor vi eksponerer vores indre følelser og selv.

Med ALT bearbejder vi alt det påvirkede væv, som er stivnet i en følelse og spænding, således at ansigtet og personen slipper de gamle tyngende følelser og får kapaciteten tilbage til at opleve alle de følelser som hører livet til her og nu. Ansigtets væv kommer i balance og dermed kommer også livet mere i balance.
Og hvem kunne ikke tænke sig at komme til at se friskere ud, få glæden tilbage, glattet de fine linjer ud og få et generelt løft af ansigtet samtidig med, at ansigtet bliver levende og velværet i kroppen øges?

ALT kan bl.a. afhjælpe kæbespændinger og andre problemer med bidefunktionen, migræne, forskellige former for hovedpine, vejrtræknings- og åndedrætsproblemer, symptomer efter piskesmæld, depression, bihuleproblemer, stress, arvæv i ansigtet og på halsen, ansigtslammelser, synkebesvær, tinnitus, trigeminus neuralgi, tandproblematikker efter bøjleforløb og operationer. Desuden er ALT et fantastisk redskab til at få blødere, klarere og større skala på tonerne, oplagt til sangere og andre som bruger deres stemmer meget.

Der undervises alle dage kl 9 – 16.

Kurset er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB.

Kursisterne undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen hos ”Pachamama”, hjørnet af Ringstedgade og Willemoesgade, 2100 København Ø.

>Tilmeld dig her <

UDDANNELSE I ANATOMI, FYSIOLOGI OG PATOLOGI

Man kan ikke klare alt selv og derfor har jeg indgået et samarbejde med Karsten Munk Akademiet hvor du får en anatomi, fysiologi og patologi (sygdomslære) uddannelse på 300 timer til RAB-godkendelse og momsfritagelse. Det er en super spændende uddannelse med naturmedicinsk grundforståelse og høj faglighed.

Du lærer de obligatoriske områder indenfor anatomi, fysiologi og patolog med afsæt i funktionel medicin og vestlig naturmedicin – især i patologidelen – det bedste fra de 2 verdener.

Uddannelsesforløbet er skræddersyet til terapeuter uden forkundskaber. De tørre facts og latinske begreber er krydret med en komplementær og holistisk vinkel, så du med det

Læs om hele uddannelsesforløbet og tilmeld dig her:  http://www.karstenmunk.dk 

Du får 10% rabat hvis du meddeler at du kommer via Fulcrum Institute.

EKSAMEN

Eksamen tager udgangspunkt i teknikker fra grunduddannelsen eller den videregående uddannelse afhængig af, hvilken eksamen du ønsker. Eksamen foregår stort set på samme måde som når du udfører en behandling i din egen praksis, med den forskel at der under eksamen vil være 2 undervisere til stede.
Vi gør opmærksom på at samtlige tilstedeværende har tavshedspligt.

Prisen for eksamen er kr. 950,-. Varighed ca. 60 minutter

Struktur og forløb:

* Præsentation af klient (model)
* Oprettelse af journal
* Evt. 5-10 minutters forberedelse af behandlingen
* Behandling:
– Eksaminanden behandler modellen med relevante teknikker
* Opfølgning på behandlingen – redegørelse for teknik valg og selve behandlingens forløb
* Evaluering, udlevering af eksamensbevis, såfremt eksamen er bestået.

Ønsker du at komme op til eksamen, bedes du kontakte DeeDee Schmidt-Pedersen 40134524 eller mail@fulcruminsitute.dk, så finder vi en tid til dig.

Vi gør opmærksom på, at der gælder samme regler som ved afmelding til kurser.

Fulcrum Institute er godkendt som uddannelsesinstitut af Foreningen af Kranio Sakral-og Kropsterapeuter  www.kraniosakralogkropsterapeuter.dk . Foreningen har et Etisk Råd, som er foreningens klageorgan, hvortil brugere kan klage over den behandling, de har modtaget af en af foreningens medlemmer, herunder over manglende overholdelse af foreningens etiske retningslinjer. Klageorganet skal endvidere kunne behandle klager fra nuværende og tidligere medlemmer, herunder også ansøgere, vedrørende berettigelsen af forenings afgørelser i relation til medlemskab og registering. Desuden skal klageorganet behandle medlemmers klager over de af foreningen godkendte uddannelsessteder.

RAB-GODKENDELSE

For at blive RAB-godkendt skal du opfylde følgende krav som er sat af Sundhedsstyrelsen samt være medlem af en af de foreninger som Sundhedsstyrelsen har godkendt:
– 250 lektioner i primær alternativ behandling
– 50 lektioner i anden komplementær behandling
– 10 lektioner i klinikvejledning
– 300 lektioner i anatomi, fysiologi, farmakologi og basal sundhedslovgivning
– 50 lektioner i psykologi

Følgende foreninger er pt. godkendt til at RAB-godkende dig indenfor kranio-sakral terapi:

Foreningen af Kranio Sakral- og Kropsterapeuter www.kraniosakralogkropsterapeuter.dk
Foreningen af Kranio-Sakral Terapeuter  www.kstforeningen.dk
Forenede Danske Zoneterapeuter  www.fdz.dk

Der kan ske ændringer i forhold til hvilke foreninger der kan godkende dig. Hold dig opdateret på www.sst.dk

MOMSFRITAGELSE

Du kan læse om regler og procedure for ansøgning om momsfritagelse:  www.skat.dk/getFile.aspx?Id=72048

Interesseret i at høre mere?

Skriv din email og få alt den information du har brug for omkring kurserne. Det er helt uforpligtende, og du bliver kun klogere af det.

Kranio sakral terapi hos DeeDee Schmidt-Pedersen, Den indre Gård og Fulcrum Institute
Tips til en blødere hverdag! HELT GRATIS!

Få gode råd til hvordan du kan styrke dit helbred, mindske din hverdags stress og være mere nærværende overfor dine klienter i dine behandlinger.

Bedømmelse 5/5 af 8+ StemmerfraFacebook