Kursusprogram

Fulcrum Institute udbyder en 404 timers kompetencegivende Kranio-Sakral Terapi uddannelse, som indeholder alle de kendte teknikker inden for blid bio-mekanisk og energetisk kranio-sakral terapi, behandlingsprincipper, som efter vores mening, hænger uløseligt sammen, supplerer hinanden og er vigtige at forstå både sammen og hver for sig.

Selve kranio-sakral terapidelen af uddannelsen er på 404 lektioner.

Se venligst 2021 programmet længere nede hvor hele forløbet er præsenteret eller gå direkte til præsentationen af uddannelsen her  .

Se hvordan du tilmelder dig til kurserne her

Kurser i 2021

KST til børn 0-2 år - Dato: 20.-22. august + 29. oktober 2021

Dato: 20.-22. august + 29. oktober
Lektioner: 36
Pris: kr. 5.400
Forudsætning: KST 3 fra enten SRI eller Fulcrum Institute

Der er helt særlige teknikker til babyer og større børn. Vi starter med dem til de helt små fra 0-2 år. Voksne kan bestemt også have gavn af børneteknikkerne, de har jo også været børn. Men det er modsat med børn, til dem bruger vi ikke voksen-teknikkerne, altså de teknikker som du hovedsageligt har lært indtil nu. Kraniet hos et barn består hovedsageligt af membraner det første meget lange stykke tid, så da er vores teknikker i endnu større grad væskerelateret. 

Vores tilgang og arbejde med de helt små nye børn kræver særligt trænede hænder. De foregående moduler har gjort dig klar til dette. 

Hvordan nærmer vi os det lille barn, og hvilke problematikker møder vi? Det er ikke bare det lille barn og dets problematikker, som vi skal tage stilling til, men også moderen og måske hele familiens tilstedeværelse og udfordringer.

Du vil lære teknikker til at afhjælpe nogle af de mest almindelige problematikker hos babyer såsom skæve kranier, kolik og andre problemer med fordøjelsen, problemer med at amme og sutte, søvnproblemer samt urolige børn eller dem som er for rolige.

Fødselsprocessen er voldsom for barnet og den kan give små eller større traumatiske komplikationer i den første levetid. Derfor er det vigtigt, at alle babyer får behandling og gerne indenfor de første par måneder, så dagligdagen og nætterne kan blive så blide som muligt for både barnet og forældrene.

Kurset er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB. 

Kurset undervises af Karina Remming.

>Tilmeld dig her <

KRANIO-SAKRAL TERAPEUT UDDANNELSE EFTERÅR 2021

på en af Fulcrum Institute udbyder en 404 timers kompetencegivende Kranio-Sakral Terapi uddannelse, som indeholder alle de kendte teknikker inden for blid bio-mekanisk og energetisk kranio-sakral terapi, behandlingsprincipper, som efter vores mening, hænger uløseligt sammen, supplerer hinanden og er vigtige at forstå både sammen og hver for sig.

Selve kranio-sakral terapi delen af uddannelsen er på 404 lektioner.

Hele KST-uddannelsen strækker sig over ca. 2 år, fra modul 1 til den afsluttende eksamen. Der er undervisning ca. 1 gang om måneden, med ”fri” i juli og december. Hvert undervisningsmodul strækker sig over 2-4 dage, og du skal forberede dig på, at forløbet er intensivt samt, at du øver dig mellem modulerne. Modulerne ligger omkring weekender.

Hvert modul veksler mellem relevant teori, anatomi og praksis.

Fulcrum Institute har indgået en aftale med Karsten Munk Akademiet vedrørende den eksterne undervisning af anatomi, fysiologi, sygdomslære mm. Undervisningen og pensum er på sygeplejeniveau. Der starter nye hold op i København forår og efterår. Du kan med fordel starte op da. Læs mere på www.karstenmunk.dk. Du får 10% rabat, hvis du meddeler, at du kommer fra Fulcrum Institute.
Hvis du ønsker at tage anatomi mm. i andet regi eller allerede har det, bliver det inkluderet i endeligt eksamenscertifikat ved forevisning af eksamensbevis.

Anatomi, fysiologi mm kan tages før, under eller efter KST forløbet.

KST uddannelsens afsluttende eksamen ligger efter afslutning af sidste modul.

Der undervises kl. 9.00-16.00 alle dage, bortset fra på modul 3, hvor der undervises kl. 16:00.-20:00 på første dag og 9.00-16:00 på de efterfølgende dage.

Der bliver serveret kaffe og te, økologisk (så vidt det er muligt) frugt, grønt, brød og lidt sødt i formiddagspausen, kaffe, te og lidt godt til eftermiddagspausen. Frokost er ikke inkluderet.

Du vil blive undervist af de samme 3-4 undervisere gennem hele uddannelsen. Kompetente og dygtige undervisere, som besidder den nyeste viden inden for deres område, og som sætter en stor ære i at skabe rammer, hvor du kan føle dig tryg til at gennemgå den udvikling og udfolde det potentiale, som netop du er i besiddelse af.

Du vil blive fulgt til dørs og blive hjulpet til at være så godt rustet som muligt som KST behandler. Ud over teknikker vil du også lære kommunikationen mellem hænder og væv og blive trænet i at mærke kroppens subtile signaler via berøring, iagttagelse, opmærksomhed og bevidsthed. Du vil blive trænet i forskellige berøringstilgange og -metoder som fundament for at gå videre til det næste modul og dermed næste trin i uddannelsen. Du vil også lære om det at være behandler, som ikke omhandler teknikdelen, men det at møde mennesket, lytte og vide, at vi alle er forskellige, og derfor er der heller ikke to behandlinger som er ens.

Der vil være tæt kontakt med underviserne under hele uddannelsen.

Modulerne tages i kronologisk orden og betales senest 3 uger før modulets start. Med undtagelse af modul 1 er der i modulprisen inkluderet en supervisionsdag til hvert modul, som ligger noget tid efter det pågældende modul, så du har tid til at øve dig og finde ud af, hvor det er netop du har brug for supervision.

Hvis du allerede har taget noget af KST uddannelsen f.eks på SRI, da kontakt mig venligst for en meritordning. Du kan også vælge at genopfriske modulerne. Dette kan du gøre til halv pris.

Ud over uddannelsesprisen skal du regne med udgiften til et kranie på ca. 2.000. Den anbefalede model vil blive præsenteret ved uddannelsen start. Fulcrum Institute har en rabatordning hos Eanatomi.dk.

Pris: Kr. 65.000 for hele uddannelsen. Uddannelsen kan betales på en af 3 følgende måder: af månedlige rater, pr modul eller hele det indeværende år samlet. 

Der er max. 12 deltagere på hvert modul.

Uddannelsesforløbet er som følger:

Modul 1: Basis – Det Blide Tryk
18.-19. sept 2021

Du vil blive introduceret til de helt grundlæggende principper og basale teknikker, som gennem det meget blide tryk skaber kontakt til kroppens væv. Disse principper og teknikker er fundamentet for det videre KST arbejde.

Du lærer at skabe kontakt og tune ind, sanse, lytte og se kroppen for derved at begynde at udvikle dit terapeutiske nærvær.

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Du kan læse om DeeDee her

Modul 2: Kranio-sakralsystemet, hjernen og åndedrættet
10.-12. okt 2021

Her lærer du om baggrunden og historien bag kranio-sakral terapien, kranio-sakralsystemet og dets betydning for kroppens funktioner, nervesystemet, hjernen og membranerne. Du bliver introduceret til kraniets rytme, lærer at lytte og tune ind til kranio-sakralsystemet samt lærer simple og grundlæggende teknikker til at arbejde med de øverste nakkehvirvler, forbedre åndedrættet og afhjælpe stress i kroppen.

Dette modul svarer til KST 1 på SRI.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 3: BindevævsTeknik – Fascia Release
13.-15. nov 2021

BindevævsTeknik også kendt som Fascia Release og Rosenberg Teknik, er en effektiv og blid form for behandling af alt kroppens væv. Den nyeste forskning viser, at spændinger ikke sidder i musklerne, men i bindevævet også kaldet fascia, som udgør en stor procentdel af kroppen og som omgiver alle vores muskler, organer, knogler, nerver mm.

Du lærer, med lette og præcise tryk og teknikker, at arbejde i det lag og den dybde af kroppen, hvor spændingerne har årsag samt at mærke spænding og afspænding i vævet.

Du lærer om bindevævets magiske og omfattende univers og får en masse teknikker til at behandle via triggerpunkterne, straps og bindevævsbanerne, som skaber vores bevægelsesmønster i kroppen (Anatomi Trains). Desuden lærer du at behandle arvæv på en meget enkelt og effektiv måde. Teknikkerne kan bruges på hele kroppen på folk i alle aldre samt dyr.

BindevævsTeknik er et rigtigt godt redskab til bl.a. at afhjælpe muskelspændinger, stivhed i kroppen, nakke-, ryg- og lændesmerter, bækkenløsning, hovedpine, ledsmerter samt dårlig kropsholdning.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 4: Rygsøjlen, kraniebunden og ansigtet
22.-24 januar 2022

Vi fortsætter med at fordybe os i sansningen af de fysiske strukturer i kranio-sakralsystemet og opbygger en fortrolighed med palperingen af disse. Der bygges videre med kranio-sakralteknikker til bl.a rygsøjlen og du lærer om forbindelsen fra halebenet til vomerknoglen i næsen. Du lærer mere om knoglerne og suturerne i kraniet og cerebrospinalvæskens betydning og sansningen af dens flow. Cerebrospinalvæsken er den væske som giver næring til hjernen og rygmarvsnerverne. Du vil desuden blive introduceret til spheno-occipitalleddet, leddet mellem sphenoidal- og occipitalknoglen. Et meget vigtigt led som vi fokuserer på i modul 6.

Dette modul svarer til KST 2 på SRI

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 5: Supervision modul 2, 3 og 4
11.-13. februar 2022

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra henholdsvis modul 1, 2 og 3. Der er en supervisionsdag til hvert modul.

Undervises af Helle Haugaard

Modul 6: Kraniebasen med fokus på spheno-occipitalleddet
1.-3. april 2022

Dette modul har sit fokus i kraniebunden og er en fortsat træning i at palpere disse subtile bevægelser. Du vil begynde at lære sphenoidalknoglen, også kaldet ”kraniets motor” at kende, og sammen fordyber vi os i spheno-occipitalleddet, dets betydning og sammenhæng mellem dette og hele kroppen. Dette sensitive område kan have en stor betydning for, hvordan hele kraniet bevæger sig, og det er et meget centralt område i kraniets fysiske struktur. Spheno-occipitalleddet åbner og lukker sig, drejer sig og bevæger sig fra side til side i en organisk 3-dimentionel bevægelse som en sommerfugl. Leddet fungerer som et naturligt fulcrum (omdrejningspunkt) for bevægelserne i kraniebunden og rygsøjlen.

Spheno-occipitalleddet kan låse sig i forskellige læsioner, som kan skabe ubalance i hele kroppen samt i den følelsesmæssige tilstand. Disse læsioner beskrev Dr. Sutherland (grundlæggeren af kranio-sakral terapi) i sit tidlige arbejde, og de danner grundlaget for den bio-mekaniske metode. En læsion opstår, når bevægelsen omkring det naturlige fulcrum organiserer sig anderledes pga. en udefrakommende kraft. Læsionerne kan opstå under fødslen eller efter fysiske og psykiske traumer.

På kurset undervises i at skelne mellem de forskellige læsioner og tilstande i spheno-occipitalleddet gennem palpering og sansning. Alle kranier bevæger sig forskelligt, og det er vigtigt at kunne palpere disse unikke nuancer.

Dette modul svarer til KST 3 på SRI

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 7: Meridianerne og bonebending
8.-10. maj 2022

Du har nu en masse af de grundlæggende principper og teknikker indenfor kranio-sakral terapien på plads. Vi arbejder videre med kroppens struktur, spheno-occipitalleddet og introducerer læren om meridianerne og bonebending.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

Modul 8: Supervision modul 6 og 7
10.-11. juni 2022

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra henholdsvis modul 6 og 7, og du vil få lidt ekstra krydderi på teknikkerne. Der er en supervisionsdag til hvert modul.

Undervises af Helle Haugaard

Modul 9: KST til børn fra 0-2 år
12.-14. august 2022

Der er helt særlige teknikker til babyer og større børn. Vi starter med dem til de helt små fra 0-2 år. Voksne kan bestemt også have gavn af børneteknikkerne, de har jo også været børn. Men det er modsat med børn, til dem bruger vi ikke voksen-teknikkerne, altså de teknikker som du hovedsageligt har lært indtil nu. Kraniet hos et barn består hovedsageligt af membraner det første meget lange stykke tid, så da er vores teknikker i endnu større grad væskerelateret.

Vores tilgang og arbejde med de helt små nye børn kræver særligt trænede hænder. De foregående moduler har gjort dig klar til dette.

Hvordan nærmer vi os det lille barn, og hvilke problematikker møder vi? Det er ikke bare det lille barn og dets problematikker, som vi skal tage stilling til, men også moderen og måske hele familiens tilstedeværelse og udfordringer.

Du vil lære teknikker til at afhjælpe nogle af de mest almindelige problematikker hos babyer såsom skæve kranier, kolik og andre problemer med fordøjelsen, problemer med at amme og sutte, søvnproblemer samt urolige børn eller dem som er for rolige.

Fødselsprocessen er voldsom for barnet og den kan give små eller større traumatiske komplikationer i den første levetid. Derfor er det vigtigt, at alle babyer får behandling og gerne indenfor de første par måneder så dagligdagen og nætterne kan blive så blide som muligt for både barnet og forældrene.

Undervises af Karina Remming

Du kan læse om Karina her

Modul 10: KST til børn fra 3-14 år
16.-18. september 22

Efter baby og det første barnestadie kræver behandling af de ældre børn noget andet. Både teknikmæssigt og den terapeutiske tilgang. Fra 2 års alderen har barnet nogle andre behov og grænser og skabelsen af gensidig tillid er meget vigtig og fundamental for, at du kan få lov at behandle barnet. Vi tager altid udgangspunkt i, at det skal være en behagelig og positiv oplevelse for barnet. Du vil lære, hvordan du opnår gensidig tillid og respekt hos barnet.

Større børn, andre problematikker. Børnene kan nu sætte ord på deres fysiske gener såsom ondt i hovedet, ondt i maven, ondt i ørerne eller andre steder i kroppen. Desuden vil de eventuelle motoriske- og indlæringsmæssige problematikker nu vise sig, f.eks. vanskeligheder med at koordinere kroppens bevægelser, at indlære, at tale, at forstå, at koncentrere sig, og ligeledes mere psykisk relaterede problemer såsom hyperaktivitet eller det modsatte. Du vil lære teknikker til at afhjælpe alle disse tilstande. Nogle af teknikkerne kender du allerede fra de første moduler, disse lærer du nu i en endnu blidere og enklere version.

Undervises af Karina Remming

Du kan læse om Karina her

Modul 11: Supervision til KST til 0-2 og 3-14 år
29.-30. oktober 2022

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra begge børnemodulerne, modul 9 og 10, og du vil få lidt ekstra krydderi på teknikkerne. Der er en supervisionsdag til hvert modul.

Undervises af Karina Remming

Du kan læse om Karina her

Modul 12: Occipital- og temporalknoglen og kraniets pivot’er
19.-20. november 2022

Resterende datoer i 2023

Teknikkerne som du lærer på dette modul og de næste 2 er meget specifikke og præcise i forhold til de tidligere moduler, som indeholder mere generelle teknikker. Hvor der tidligere var fokus på hele den pågældende knogle, skal du nu have fokus på de mindre dele af den. Dermed kan du blive så præcis i dit arbejde som muligt. Da teknikkerne er meget præcise, er de også meget effektive. De kan påvirke systemet dybere og dermed skabe ændringer hurtigere. Da du jo selv får teknikkerne, er dette modul og det næste delt i 2, så det dybe arbejde får tid til at integrere sig i dig.

Her på modulet arbejder vi primært med occipitalknoglen og temporalknoglerne med fokus på de steder, hvor der findes drejeled, såkaldte pivot’er – steder hvor knoglernes suturer skifter fra interne til eksterne vinkler.

Dette er nøglesteder, hvor kranieknoglerne kan ”skifte gear” i forhold til hinanden og dermed være med til at skabe optimal funktion og flow i kroppen. Det er i og omkring occipitalknoglen, temporalknoglen og pivot’erne at mange af de dybere problemer ofte ligger gemt såsom tinnitus, migræne, koordination/balance, nakkespændinger, angst, blodtryksproblemer, aggressivitet, ansigtslammelser, hjernerystelser, personlighedsforstyrrelser, sansebearbejdning og sprog, synet, hukommelsen og problemer omkring rygsøjlen og korsbenet. Teknikkerne er ligeledes holdningskorrigerende.

Vi arbejder med opmærksomhed på det langsomme healende og organiske flow i kroppen og kroppens egen iboende selvregulerende helbredskraft.

Vi arbejder med følgende knogler og strukturer:

Occipital, temporal, sphenoid, zygomaticus, de 6 pivot’er: C.S.M, H.M, S.S., S.P., petro basilar og petro jugular, de cervikale hvirvler, fodens knogler, nuchalligamentet, sphenopetrosalligament, ventriklerne, sacrum, lambda, occipito-mastoidsuturen, lambdasuturen, coronasuturen, tempora-parietalsuturen og TMJ.

Dette modul svarer til KST 4 på SRI samt tidligere kursusbetegnelse hos Fulcrum Institute

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Du kan læse om DeeDee her

Modul 13: Parietal,- frontal- og ansigtsknoglerne
Dato 2023

Vi fortsætter det detaljerede og dybe arbejde med kranio-sakralsystemet, og du lærer nu meget præcise og specifikke teknikker til parietalknoglerne, frontalknoglerne og alle ansigtsknoglerne. Det er i disse knogler, at årsagen til en masse større problematikker ligger. Problematikker som viser sig som personligheds- og adfærdsforstyrrelser, indlæringsvanskeligheder, problemer med at tale, sanseopfattelse og forståelse, orientering, både kropslig og geografisk, hovedpiner, kæbespændinger, allergier, trigeminus neuralgi, sinus- og vejrtrækningsproblemer samt problemer med øjnene.

Det er på dette modul at du lærer de primære teknikker til Hortons hovedpine og diverse former for migræne.

Ved hjernerystelser sker der ofte kraftige læsioner på parietal- og frontalknoglerne, dem bliver der gået i dybden med her på modulet.

Vi har arbejder også på og går i dybden med følgende andre knogler og strukturer:
Maxilla, zygomaticus, sphenoid, nasal, vomer, ethmoid, palatine, lacrimal, mandibula, den metopiske sutur, bregma, den superficielle baglinje, spiralinjen, glabella og hovedchakra’et.

Teknikkerne til disse strukturer er meget specifikke og præcise, ligesom på modul 13. Dette kan bevirke at teknikkerne går dybere og dermed skaber ændringer hurtigere i kroppen.

Vi arbejder med opmærksomhed på det langsomme healende og organiske flow i kroppen og kroppens egen iboende selvregulerende helbredskraft.

Dette modul svarer til KST 5 på SRI samt tidligere kursusbetegnelse hos Fulcrum Institute

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Du kan læse om DeeDee her

Modul 14: Supervision modul 12 og 13
Dato 2023

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra modul 14 og 15, og du vil få lidt ekstra krydderi på teknikkerne. Der er en supervisionsdag til hvert modul.

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Modul 15: Kraniet og ansigtets åbninger
Dato 2023

På dette modul lærer du teknikker til at forbedre vores basale behov for at kunne spise, trække vejret, tygge og synke maden optimalt. Alle teknikkerne, du lærer, er gode til at forbedre tale, vejrtrækningen, synet og kæbe-, næse- og mundhulefunktionerne. Vi arbejder med åbningerne i kraniet og ansigtet.

Slag på ansigtet, tandregulering og andet tandarbejde forplanter sig hurtigt til resten af kraniet, hvælvingen og kraniebunden. Dette kan medføre gener såsom hovedpiner, skæv bidfunktion, kæbespændinger, personlighedsændringer og depression.

Vi arbejder med følgende knogler og strukturer:
Mundhulen, maxilla, mandibula, atlas, palatine, tungen, mandlerne, hyoid, halsen, nakken, skuldre, sternum, clavicula, struben, næsen, ethmoid, vomer, sphenoid, blodcirkulationen og øjet.

Dette modul svarer til KST 6 på SRI samt tidligere kursusbetegnelse hos Fulcrum Institute

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Du kan læse om DeeDee her

Modul 16: Supervision modul 15
Dato 2023

Her på supervisionsmodulet får du ”fintuning” og supervision, så du har helt styr på og er fortrolig med teknikkerne fra modul 16.

Undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

Modul 17: Behandling af klienter med chok/trauma
Dato 2023

På modul 17 får du gode teknikker og øvelser til at hjælpe dine klienter videre fra en chok/traumesituation.
Du vil lære at forstå hvad der sker i hjernen, når vi befinder os i en chok/traumesituation i længere tid. Du vil lære at aktivere væv, som er i kollaps, samt få øvelser til at optimere vejrtrækningen og bedre grounding. Vi kommer omkring dissociering, og opmærksomheden rettes også mod, hvordan motion, livsstil og dosering kan hjælpe dine klienter videre fra en chok/traume tilstand.

Undervises af Helle Haugaard

Du kan læse om Helle her

 

AFSLUTTENDE EKSAMEN

Eksamen tager ca. 1 time og vil foregå som en behandlingssession.

Eksamen vil blive overværet af, og der vil være der vil være mundtlig feed-back fra DeeDee Schmidt-Pedersen samt enten Anette Zioni eller Helle Haugaard ligesom vi vil spørge ind til nogle af dine overvejelser i forbindelse med klientens historie og din behandling.

Du vil modtage et eksamensbevis for den fulde KST uddannelse.

Efter modul 11 har du opnået 252 lektioner i kranio-sakral terapi uddannelsen og kan dermed tage en delvejseksamen. Dette kræves for at du blive moms-fritaget hos Skat samt søge om at blive RAB-registreret af Sundhedsministeriet. Begge forudsætter at du har taget anatomi, fysiologi mm. Du kan søge om RAB-registreringen gennem Foreningen af kranio sakral-og kropsterapeuter.

>Tilmeld dig her <

KST til børn 3-14 år - Dato: 24.-26. september + 30. oktober 2021

Dato: 24.-26. september + 30. oktober
Lektioner: 36
Pris: Kr. 5.400
Forudsætning: KST 3 fra enten SRI eller Fulcrum Institute

Efter baby og det første barnestadie kræver behandling af de ældre børn noget andet. Både teknikmæssigt og den terapeutiske tilgang. Fra 2 års-alderen har barnet nogle andre behov og grænser og skabelsen af gensidig tillid er meget vigtig og fundamental for, at du kan få lov at behandle barnet. Vi tager altid udgangspunkt i, at det skal være en behagelig og positiv oplevelse for barnet. Du vil lære, hvordan du opnår gensidig tillid og respekt hos barnet.

Større børn, andre problematikker. Børnene kan nu sætte ord på deres fysiske gener såsom ondt i hovedet, ondt i maven, ondt i ørerne eller andre steder i kroppen.  Desuden vil de eventuelle motoriske- og indlæringsmæssige problematikker nu vise sig, fx. vanskeligheder med at koordinere kroppens bevægelser, at indlære, at tale, at forstå, at koncentrere sig, og ligeledes mere psykisk relaterede problemer såsom hyperaktivitet eller det modsatte. Du vil lære teknikker til at afhjælpe alle disse tilstande. Nogle af teknikkerne kender du allerede fra de første moduler, disse lærer du nu i en endnu blidere og enklere version.

Kurset er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB. 

Kurset undervises af Karina Remming.

>Tilmeld dig her <

KST 4 - Dato: 19.-20. november 2021, januar 2022 + supervision 19 marts 2022

Dato: 19.-20. november, 9.-10. januar 2022 + supervision 19 marts 2022
Lektioner: 40
Pris: kr. 6.750
Forudsætning: Til og med KST 3

På KST 4 kurset arbejder vi primært med occipitalknoglen og temporalknoglerne med fokus på de steder, hvor der findes drejeled, såkaldte pivot’er – steder hvor knoglernes suturer skifter fra interne til eksterne vinkler. Dette er nøgle steder hvor kranieknoglerne kan ”skifte gear” i forhold til hinanden og dermed være med til at skabe optimal funktion og flow i kroppen. Det er i og omkring occipital-og temporalknoglen og pivot’erne at mange af de dybere problemer ofte ligger gemt såsom tinnitus, migræne, koordination/balance, nakkespændinger, angst, blodtryksproblemer, aggressivitet, ansigtslammelser, hjernerystelser, personlighedsforstyrrelser, sansebearbejdning og sprog, synet, hukommelsen og problemer omkring rygsøjlen og korsbenet. 

Teknikkerne på kurset er meget specifikke og præcise i forhold til teknikkerne på de tidligere KST-kurser som er mere generelle teknikker, dvs. med fokus på hele den pågældende knogle frem for en ganske lille del af den. Dette kan bevirke at teknikkerne her på KST 4 går dybere og dermed skaber ændringer hurtigere. Teknikkerne er ligeledes holdningskorrigerende.

Vi arbejder funktionelt med opmærksomhed på det langsomme healende og organiske flow i kroppen og kroppens egen iboende selvregulerende helbredskraft. 

Vi arbejder med følgende knogler og strukturer:

Occipital, temporal, sphenoid, zygomaticus, de 6 pivot’er: C.S.M, H.M, S.S., S.P., petro basilar og petro jugular, de cervikale hvirvler, fodens knogler, nuchal ligamentet, sphenopetrosal ligament, ventriklerne, sacrum, lambda, occipito-mastoid suturen, lambda suturen, corona suturen, tempora-parietal suturen og TMJ.

Kurset er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB.

Kurset undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen.

>Tilmeld dig her <

Kurser i 2022

KST 5 - Dato: 28.-29. januar, 26.-27. februar + supervision 20. marts 2022

Dato: 28.-29. januar, 26.-27. februar + supervision 20. marts 2022
Lektioner: 40
Pris: kr. 6.750
Forudsætning: Til og med KST 4

På KST 5 arbejder vi med parietalknoglerne, frontalknoglerne og alle ansigtsknoglerne. Det er i disse knogler, at årsagen til en masse større problematikker ligger. Problematikker, som viser sig som personligheds- og adfærdsforstyrrelser, indlæringsvanskeligheder, problemer med at tale, sanseopfattelse og forståelse, orientering, både kropslig og geografisk, hovedpiner, kæbespændinger, allergier, trigeminus neurologi, sinus- og vejrtrækningsproblemer samt problemer med øjnene. 

Det er her på KST 5, at du lærer de primære teknikker til Hortons hovedpine og diverse genre af migræne. Ved hjernerystelser sker der ofte kraftige læsioner på parietal- og frontalknoglerne, dem bliver der gået i dybden med her på kurset. 

Vi har arbejder også på og går i dybden med følgende andre knogler og strukturer: Maxilla, zygomaticus, sphenoid, nasal, vomer, ethmoid, palatine, lacrimal, mandibula, den metopiske sutur, bregma, den superficielle baglinje, spiralinjen, glabella og hovedchaka’et. 

Teknikkerne på KST 5 er meget specifikke og præcise, ligesom på KST 4. Dette kan bevirke at teknikkerne går dybere og dermed skaber ændringer hurtigere i kroppen.

Vi arbejder funktionelt med opmærksomhed på det langsomme healende og organiske flow i kroppen og kroppens egen iboende selvregulerende helbredskraft.

Kurset er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB.

Kurset undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen.

>Tilmeld dig her <

ORGAN TERAPI UDDANNELSE - Dato: 5.-6. februar, 12.-13. marts, 8.-9- april, 30. april-1. maj + 1. juli 2022

Dato: 5.-6. februar, 12.-13. marts, 8.-9. april, 30. april – 1. maj + 1. juli 2022.
Lektioner: 72
Pris: kr. 12.250
Forudsætning: Åbent for alle.

Vores organer er vores ældste og mest primitive strukturer. Deres funktion er intimt forbundet med vores almene velvære, og vores organer afspejler meget præcist kroppens egentlige tilstand. Derfor skal organerne ofte behandles før de ydre strukturer; bindevæv, knogler og muskler, for at hjælpe vores klienter med deres problematikker. I mange tilfælde opleves ved behandling af organerne, at kroppens selvkorrigerende mekanismer igangsættes, så en bred vifte af symptomer forsvinder. 

Organsystemet har en direkte indvirkning på, og essentiel betydning for nervesystemet, hormonsystemet, muskel-skeletsystemet, lymfen og blodcirkulationen. På uddannelsen gås der i dybden med samspillet mellem de psykologiske, følelsesmæssige og energetiske aspekter og der indgår teknikker til at afhjælpe bl.a.: 

Fordøjelsesbesvær, angst, vejrtrækning, spiserørsbrok, mavebrok, ryg-/nakkesmerter, albue-og skuldersmerter, knæproblemer, lændeproblemer, træthed, barnløshed, kæbespændinger, blodtryksproblemer, inkontinens, bækkenproblemer, tilbagevendende psykiske problemer, manglende sexlyst, hudproblemer, problemer med bevægeapparatet og vægtproblemer.

Uddannelsen er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB.

Uddannelsen undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen på Fulcrum Institute, Frederiksberg C.

>Tilmeld dig her <

BINDEVÆVSTEKNIK – FASCIA RELEASE - Dato: 3.-6. marts og 25. marts 2022

Dato: 3.-6. marts og 25. marts 2022
Lektioner: 36
Pris: kr. 6.075
Forudsætning: Åbent for alle.

BindevævsTeknik også kendt som Fascia Release og Rosenberg Teknik, er en effektiv og blid form for behandling af alt kroppens væv. Den nyeste forskning viser, at spændinger ikke sidder i musklerne, men i bindevævet, også kaldet fascia som udgør en stor procentdel af kroppen og som omgiver alle vores muskler, organer, knogler, nerver mm.

Du lærer, med lette og præcise tryk og teknikker, at arbejde i det lag og den dybde af kroppen hvor spændinger har årsag samt at mærke spænding og afspænding i vævet.

Du lærer om bindevævets magiske og omfattende univers og får en masse teknikker til at behandle via triggerpunkterne, straps og bindevævsbanerne, som skaber vores bevægelsesmønster i kroppen (Anatomy Trains). Desuden lærer du at behandle arvæv på en meget enkelt of effektiv måde. Teknikkerne kan bruges på hele kroppen, på folk i alle aldre og på dyr.

BindevævsTeknik er et rigtig godt redskab til bl.a. at afhjælpe muskelspændinger, stivhed i kroppen, nakke-, ryg- og lændesmerter, bækkenløsning og hovedpine, ledsmerter samt dårlig holdning.

Kurset er certificeret og giver points til RAB vedligeholdelse.

Kurset undervises af Helle Haugaard.

>Tilmeld dig her <

KST 6 - Dato: 22.-24. april + 7. maj 2022

Dato: 22.-24. april + 7. maj 2022
Lektioner: 36
Pris: 5.400 kr
Forudsætning: Til og med KST 5 

På dette kursus lærer du teknikker til at forbedre vores basale behov for at kunne spise, trække vejret, tygge og synke maden optimalt. 

Alle teknikkerne, du lærer, er gode til at forbedre tale, vejrtrækningen, synet og kæbe-, næse- og mundhulefunktionerne. 

Vi arbejder med åbningerne i kraniet og ansigtet.

Slag på ansigtet, tandregulering og andet tandarbejde forplanter sig hurtigt til resten af kraniet, hvælvingen og kraniebunden. Dette kan medføre gener såsom hovedpiner, skæv bidfunktion, kæbespændinger, personlighedsændringer og depression. 

Vi arbejder med følgende knogler og strukturer:

Mundhulen, maxilla, mandibula, atlas, palatine, tungen, mandlerne, hyoid, halsen, nakken, skuldre, sternum, clavicula, struben, næsen, ethmoid, vomer, sphenoid, blodcirkulationen og øjet.

Kurset er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB. 

Kurset undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen.

>Tilmeld dig her <

Charles Ridley - Dato: 19.-22. maj 2022

Dato: 19.-22. maj 2022
Lektioner: 32
Pris: kr. 6.800
Forudsætning: Åben for alle

Master Class 1 er den første af 3 Master Classes, der fører til at blive certificeret Stillness Touch Practitioner.

Kursusemner:

– William Sutherland og Rollin Becker: pionerer inden for biodynamik

– Præ-biodynamisk, biodynamisk og post-biodynamisk praksis

– Stillness Touch og bevidstheds udvikling

– Det neutrale – tilstedeværelsen af stilhed

– Bevidsthedens opadgående og nedadgående strømmes funktioner

– Dynamisk Stillness: omdrejningspunktet for bevidsthedens manifestation

– Hjertet som et sanseorgan og kroppen som bevidsthed

– Efference skaber regression/stilstand, der fører til bypass 

– Recoil blokerer det neutrale og forhindrer Pure Breath of Love

– Stillness Praksis: modpol til Efference

– Pure Breath of Love og din Gralsrejse

– Gamle traditioner, hjertets iboende udstråling og Stillness Touch

– Moderne filosoffer, der påvirkede Dr. Still, Sutherland og Becker

– Rollin Beckers forbindelse til Kashmir Shaivism

 

Obligatorisk læsning forud for undervisningen: Stillness Touch Union of Body & Love

Øvelse for at styrke viljen: Hjemmeopgave som forberedelse til undervisningen.

For mere info om Charles Ridley: Dynamic Stillness

>Tilmeld dig her <

CHOK / TRAUME KURSUS Dato: 24.-26. juni 2022

Dato: 24.-26. juni 2022
Lektioner: 24
Pris: Kr. 3.950
Forudsætning: Alle KST kurserne fra enten SRI eller Fulcrum Institute, samt bred klienterfaring

På dette kursus kommer vi til at mærke og arbejde med bindevævet og nervesystemet på kendte og mindre kendte måder, og dykke ind i det kæmpestore landskab af, hvordan vi mærker eller ikke mærker os.

Et langt kursusforløb hos Ulla Rung Weeke og hendes bog ”Danse med Nervesystemet” har været en stor inspiration til dette modul, samt ikke mindst Stanley Rosenberg, og hans bog Accessing the Healing Power of the Vagus Nerve.

De erfaringer vi gør os lige nu, rykker hele tiden ved grænserne for, hvad vi ved, har troet på og regnet med var en sandhed. De grænser og den viden forandrer sig hele tiden, og det glædelige er, at den forandring betyder, at vi har meget mere medindflydelse på, hvad der foregår i vores krop end før antaget.

Vi får mere og mere øjnene op, for hvor vigtig homøostasen er for vores krop, og at de forskellige systemer i os, immun-, hormon- og nervesystem, vores hjerte, stofskiftet i vores hjerne, tilstande af balance i vores mave/tarm system og vores overordnede stofskifte er bevægelige og indbyrdes afhængige af, påvirkelige af og lyttende til hinanden.

Bindevævet reagerer før vores nervesystem. Når vi bliver belastede, også over længere tid, så kan den måde, hvorpå vores systemer plejer at organisere informationer blive så pressede, at nervesystemet siger til vores bindevæv, muskel- og skeletsystem: ”Vil du lige holde presset for mig i et stykke tid i de mulige kropslige tvister, rotationer og drejninger, indtil der igen bliver plads til at organismen kan tage sig af det”. Det kommer vi til at forsøge at folde mere ud.

Du vil lære at forstå, hvad der sker i hjernen, når vi befinder os i en chok/traumesituation i længere tid. Samt lære at aktivere væv, som er i kollaps, få øvelser til at optimere vejrtrækningen, og opnå bedre grounding. Vi kommer omkring dissociering, og opmærksomheden rettes også mod, hvordan motion, livsstil og dosering kan hjælpe dine klienter videre fra en chok/traume tilstand.

Du får øvelser, der er ganske subtile, og som kommer til at bevæge og vække noget i dig. Vi kommer også til at arbejde med nye samt kendte teknikker, som du med dette modul kommer til at se i et nyt lys.

Kurset er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB. 

Kurset undervises af Helle Haugaard.

>Tilmeld dig her <

MERIDIANER I BINDEVÆVET OG 5. ELEMENT TEORI Dato: 10.-11. september 2022

Dato: 10.-11. september 2022
Lektioner: 16
Pris: Kr. 2.800
Forudsætning: Muskel-og knogleviden

På dette kursus vil du bla. lære om de 14 meridianer, deres placering og terminalpunkter, de indbyrdes forbindelser samt de tilhørende indikatormuskler, og hvorledes forbindelserne mellem 2 eller flere punkter på meridianerne kan mærkes og behandles via bindevævet. Du vil ligeledes blive ført ind i den spændende verden omkring yin/yang princippet, taoismen, 5. element teorien og organuret.

Kendskabet til meridianerne og 5. element teorien er et super godt redskab når kroppen har brug for den manuelle behandling af fascier og bindevæv. Det er en udpræget holistisk tilgang til at afbalancerer kroppen som vil påvirke hele mennesket.

Du vil lære om hvorledes du kan bruge info fra de ovenstående elementer til dataindsamling, hvorledes du kan bruge det til at diagnosticere og behandle ud fra, samt en masse relevante behandlingspunkter til at hjælpe dig selv og dine klienter videre på bedst mulig måde.

Kurset er en indføring i de ovenstående principper samt en inspiration til yderligere fordybelse i dette meget omfattende studie.

Kurset er tænkt som det første i en serie.

Lamineret A3 plakat med 5. element teorien er inkluderet i kurset.

Kurset er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB.

Kurset undervises af Sanne Bentsen.

 

>Tilmeld dig her <

Strukturel Integration uddannelsen - start 24.-26. september 2022

Dato: Uddannelsen starter 24.-26. september 2022. Se venligst nedenfor for de øvrige datoer.

Lektioner: 312

Mindful Treatment and Movement Therapy (MTMT)  – Stukturel Integration Uddannelse

Der findes på verdensplan mange forskellige skoler i SI, som alle tager afsæt i Ida Rolfs metode : rolfing®. SI er meget mere end passivt at modtage en behandling. Det er en innovativ og kreativ metode som kombinerer kropsbevidsthed og bevægelsesundervisning med manuel behandling (myofascial release).

Du og din klient er et team : du kommer med input til nye muligheder og en mere hensigtsmæssig brug af kroppen. Det kan være i situationer hvor klienten sidder, står, går eller mere subtilt som, at trække vejret. Du inviterer din klient til at komme med feedback om det han eller hun mærker og oplever, som også guider dig i processen. Når først klienten på egen krop har gjort sig en erfaring, og mærket forskellen på det nedslidende og det opbyggende, kan han eller hun målrettet integrere nye vaner, som afspænder, styrker og skaber lethed i kroppen.

Igennem myofascial release understøttes og optimeres overstående proces, ved manuelt at balancere skævheder i muskler, led og fascia-kæder. Her deltager klienten ofte aktivt, hvor du guider ham eller hende i at bevæge sig væk fra, eller ind i dit tryk. Dette samarbejde er ikke kun for at gøre behandlingen mere effektiv, men er også med til at give klienten en mulighed for, at mobilisere og genopdage et område i kroppen som har været stivnet og ubrugt. Du kan behandle på briksen, men også hvor din klient sidder eller står.

De 10 sessioner:

Kroppen hænger sammen, og man kan ikke nå det hele på en session. Derfor er omdrejningspunktet i SI et komplet forløb bygget op omkring 10 sessioner. Forløbet er omhyggeligt designet og hver session bygger videre på den foregående og har fokus på et specifikt kropsområde: f.eks. brystkassen og vejrtrækningen, balancen i fødder og ben, bevægelighed i rygsøjlen osv.

På uddannelsen lærer du at:

• Formidle de 10 sessioner og dykke ned i og integrere principperne og filosofien i SI • Identificere ubalancer og skævheder i din klients krop
• Tracke skævheder i bevægelse
• Give klienten værktøjer og knowhow til at balancere brugen af sin krop

• Anvende lette eller dybe bindevævsteknikker
• Kultivere kommunikationen med din klient, og bevidstgøre ham eller hende om sine bevægelsesmønstre • Praktisere de samme opbyggende principper på dig selv, imens du arbejder på og med klienten.

Uddannelsen er som udgangspunkt for alle uanset baggrund, men det er en fordel hvis du har erfaringer indenfor behandling og/eller bevægelse.

Uddannelsens moduler ligger på følgende datoer:

2022:

Modul 1 24.-26. september

Modul 2:   8.-10. oktober

2023:

Modul 3:  21.-23. januar

Modul 4:  25.-27. februar

Modul 5:  25.-27. marts

Modul 6:  22.-24. april

Modul 7: 13.-15. maj

Modul 8:  24.-26. juni

Modul 9:  26.-28. august

Modul 10: 23.-25. september

Modul 11: 21.-23. oktober

Modul 12: 18.-20. november

2024:

Modul 13: afventer dato – januar

Eksamen: afventer dato – februar/marts

Der undervises kl. 9.00 -16.00 alle dage.

Der bliver serveret kaffe og te, økologisk (så vidt det er muligt) frugt, grønt, brød og lidt sødt i formiddagspausen, kaffe, te og lidt godt til eftermiddagspausen. Frokost er ikke inkluderet.

Uddannelsen koster kr 54.000.   Uddannelsesudgiften kan betales af månedlige rater eller samlet for det pågældende år.

Der er max. 10 deltagere på hvert modul.

Uddannelsen undervises af Kim Mühlenfeldt

>Tilmeld dig her <

Alt – Naturlig Lifting Uddannelse - start 30. sept-2. okt, 4.-6. nov., 25.-27. nov 2022 + 1 dag januar 2023

Dato: 30. sept-2. okt, 4.-6. nov., 25.-27. nov 2022 + 1 dag januar 2023

Lektioner: 8

Pris: kr. 13.500

Forudsætning: BindevævsTeknik – Fascial Release kurset

På AnsigtsLøftningsTeknik uddannelsen (Naturlig Lifting), arbejder vi med blid bindevævsteknik på ansigtet, hovedbund, halsen og nakken. En ALT-behandling består af de 6 individuelle behandling som du vil blive undervist i, en for en. Hver behandling har sin egen behandlingsprotokol.

Vi arbejder med bindevævet, meridianerne, musklerne, knoglerne og 5. og 7. kranienerver, funktionen af disse to kranienerver er meget vigtige for ansigtsmimikken.

 Ved at frigøre det ophobede stress fra disse strukturer, kan ansigtet blive mere symmetrisk og få et mere levende, naturligt, afslappet og imødekommende udtryk. Huden bliver mere elastisk og musklerne mere spændstige. De fine linjer og rynker bliver glattet ud.

 Hvert øjeblik i vores liv former vi, ofte ubevidst, et ansigtsudtryk, som udtrykker vores følelser i det pågældende øjeblik. Ansigtet afspejler ikke bare hvordan vi har det lige nu, det går meget dybere da musklerne og bindevævet også afspejler og husker vores livsforløb. Svære psykiske og fysiske oplevelser og traumer efterlader sig deres spor og hos mange mennesker ses en afblomstret maske som kan udtrykke træthed, sorg, angst eller irritation. 

 Ansigtet er det første som vi møder, kommunikerer og konfronterer omverdenen med, der hvor vi eksponerer vores indre følelser og selv.

 Med ALT bearbejder vi alt det påvirkede væv, som er stivnet i en følelse og spænding, således at ansigtet og personen slipper de gamle tyngende følelser og får kapaciteten tilbage til at opleve alle de følelser som hører livet til her og nu. Ansigtets væv kommer i balance og dermed kommer også livet mere i balance.

 ALT kan bl.a. afhjælpe kæbespændinger og andre problemer med bidefunktionen, migræne, forskellige former for hovedpine, vejrtræknings- og åndedrætsproblemer, symptomer efter piskesmæld, depression, bihuleproblemer,

stress, arvæv i ansigtet og på halsen, ansigtslammelser, synkebesvær, tinnitus, trigeminus neuralgi, tandproblematikker efter bøjleforløb og operationer. Desuden er ALT et fantastisk redskab til at få blødere, klarere og større skala på tonerne, oplagt til sangere og andre som bruger deres stemmer meget.

 Uddannelsen er certificeret og giver points til godkendelse og vedligeholdes af RAB.

 Uddannelsen undervises af DeeDee Schmidt-Pedersen

>Tilmeld dig her <

UDDANNELSE I ANATOMI, FYSIOLOGI OG PATOLOGI

Man kan ikke klare alt selv og derfor har jeg indgået et samarbejde med Karsten Munk Akademiet hvor du får en anatomi, fysiologi og patologi (sygdomslære) uddannelse på 300 timer til RAB-godkendelse og momsfritagelse. Det er en super spændende uddannelse med naturmedicinsk grundforståelse og høj faglighed.

Du lærer de obligatoriske områder indenfor anatomi, fysiologi og patolog med afsæt i funktionel medicin og vestlig naturmedicin – især i patologidelen – det bedste fra de 2 verdener.

Uddannelsesforløbet er skræddersyet til terapeuter uden forkundskaber. De tørre facts og latinske begreber er krydret med en komplementær og holistisk vinkel, så du med det

Læs om hele uddannelsesforløbet og tilmeld dig her:  http://www.karstenmunk.dk 

Du får 10% rabat hvis du meddeler at du kommer via Fulcrum Institute.

EKSAMEN

Eksamen tager udgangspunkt i teknikker fra grunduddannelsen eller den videregående uddannelse afhængig af, hvilken eksamen du ønsker. Eksamen foregår stort set på samme måde som når du udfører en behandling i din egen praksis, med den forskel at der under eksamen vil være 2 undervisere til stede.
Vi gør opmærksom på at samtlige tilstedeværende har tavshedspligt.

Prisen for eksamen er kr. 950,-. Varighed ca. 60 minutter

Struktur og forløb:

* Præsentation af klient (model)
* Oprettelse af journal
* Evt. 5-10 minutters forberedelse af behandlingen
* Behandling:
– Eksaminanden behandler modellen med relevante teknikker
* Opfølgning på behandlingen – redegørelse for teknikvalg og selve behandlingens forløb
* Evaluering, udlevering af eksamensbevis, såfremt eksamen er bestået.

Ønsker du at komme op til eksamen, bedes du kontakte DeeDee Schmidt-Pedersen 40134524 eller mail@fulcruminsitute.dk, så finder vi en tid til dig.

Vi gør opmærksom på, at der gælder samme regler som ved afmelding til kurser.

Fulcrum Institute er godkendt som uddannelsesinstitut af Foreningen af Kranio Sakral-og Kropsterapeuter  www.kraniosakralogkropsterapeuter.dk . Foreningen har et Etisk Råd, som er foreningens klageorgan, hvortil brugere kan klage over den behandling, de har modtaget af en af foreningens medlemmer, herunder over manglende overholdelse af foreningens etiske retningslinjer. Klageorganet skal endvidere kunne behandle klager fra nuværende og tidligere medlemmer, herunder også ansøgere, vedrørende berettigelsen af forenings afgørelser i relation til medlemskab og registering. Desuden skal klageorganet behandle medlemmers klager over de af foreningen godkendte uddannelsessteder.

RAB-GODKENDELSE

For at blive RAB-godkendt skal du opfylde følgende krav som er sat af Sundhedsstyrelsen samt være medlem af en af de foreninger som Sundhedsstyrelsen har godkendt:
– 250 lektioner i primær alternativ behandling
– 50 lektioner i anden komplementær behandling
– 10 lektioner i klinikvejledning
– 300 lektioner i anatomi, fysiologi, farmakologi og basal sundhedslovgivning
– 50 lektioner i psykologi

Følgende foreninger er pt. godkendt til at RAB-godkende dig indenfor kranio-sakral terapi:

Foreningen af Kranio Sakral- og Kropsterapeuter www.kraniosakralogkropsterapeuter.dk
Foreningen af Kranio-Sakral Terapeuter  www.kstforeningen.dk
Forenede Danske Zoneterapeuter  www.fdz.dk

Der kan ske ændringer i forhold til hvilke foreninger der kan godkende dig. Hold dig opdateret på www.sst.dk

MOMSFRITAGELSE

Du kan læse om regler og procedure for ansøgning om momsfritagelse:  www.skat.dk/getFile.aspx?Id=72048

BOOK EN TID

Ring eller SMS på telefon: 4013 4524
Send en mail til: mail@fulcruminstitute.dk

Få beskeden først!

 

Få mine nye kursusdatoer samt opdateringer på mine uddannelser og kurser direkte i din mailboks, som den første.

Skriv din email og bliv tilmeldt vores Nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Kranio sakral terapi hos DeeDee Schmidt-Pedersen, Den indre Gård og Fulcrum Institute
Tips til en blødere hverdag!

Få gode råd til hvordan du kan styrke dit helbred, mindske din hverdags stress og være mere nærværende overfor dine klienter i dine behandlinger.

Bedømmelse 5/5 af 8+ StemmerfraFacebook